Water Resilience Coalition image
Samenwerken om het water van onze planeet te beschermen

Ter ere van Wereldwaterdag heeft Ecolab zijn lidmaatschap aangekondigd van de nieuwe Water Resilience Coalition, een door de branche aangestuurd initiatief van het CEO Watermandaat van Global Compact van de Verenigde Naties. De Coalition heeft tot doel de internationale waterschaarste hoog op de agenda van bedrijven te zetten en de wereldwijde zoetwaterbronnen in stand te houden door collectieve actie in bekkens met waterschaarste en ambitieuze, meetbare beloftes.

De aangesloten bedrijven verbinden zich tot een waterbestendigheidsbelofte en zullen samenwerken om doelen te bereiken die zijn gericht op:

  • Een netto positieve impact op water
  • Waterbestendige waardeketens
  • Het verhogen van het ambitieniveau van waterbestendigheid door middel van publieke en zakelijke contacten

Onze visie op schoon water

In deze wereld gebeurt er niets zonder water

Water is onmisbaar in het dagelijks leven, van mensen en van bedrijven. Of het nu gaat om het produceren van goederen of het reinigen van fabrieken voor het bereiden en beschermen van voedsel, we hebben water nodig.  Maar onze wereld heeft dagelijks met uitdagingen te maken als het om water gaat, van schaarste tot veranderende weerpatronen. De klimaatverandering verergert deze problemen.

Zorgen dat water werkt voor onze partners

Overal ter wereld en in elke sector stellen bedrijven ambitieuze waterbesparingsdoelen. Ecolab helpt zijn partners deze doelen te verwezenlijken met innovatieve technologiën en chemische oplossingen, real-time data en monitoring, en deskundig advies. Naarmate onze zakelijke partners minder water gebruiken en water hergebruiken en recyclen, verlagen ze hun impact op het milieu, vergroten ze de bedrijfsefficiëntie en verlagen het water- en energieverbruik en de kosten.

Water beheren voor de wereld van morgen

Slim waterbeheer steunt veerkrachtige bedrijven en gemeenschappen. Het verlaagt het energieverbruik en de uitstoot van broeikasgassen. Het helpt bedrijven duurzame groei te realiseren voor bloeiende samenlevingen. Wat we ook nodig hebben om de wereld van morgen te realiseren, het begint met water.

 

Zo stimuleren wij vooruitgang

Wij streven er actief naar het gebruik van schoon water binnen onze eigen vestigingen en in de stroomgebieden waarin we opereren te verbeteren. Voorbeelden van ons werk op het gebied van water-rentmeesterschap zijn:
WRMdotcomfeature
Water Risk Monetizer

De Water Risk Monetizer biedt bruikbare informatie om bedrijven te helpen watergerelateerde risico's te begrijpen en de risico's in financiële termen te kwantificeren.

Smart Water Navigator logo water conservation goals
Smart Water Navigator

Veel bedrijven hebben doelstellingen om het waterverbruik te verlagen, maar hoe die te behalen is voor de meesten een vraag. De Smart Water Navigator van Ecolab is een handige online tool die daar per bedrijfslocatie een oplossing voor biedt.

Taicang_Images_AerialLandscape.tif
Water-rentmeesterschap op onze locaties

Lees meer over onze lidmaatschap van de Alliance for Water Stewardship en certificering.

Water Resilience Coalition image
Water Resilience Coalition

Ecolab is een van de oprichters van de nieuwe Water Resilience Coalition en bundelt haar krachten met de Verenigde Naties en andere toonaangevende bedrijven om de wateruitdagingen van onze planeet aan te pakken.

 

Hoe we kunnen samenwerken

Krachtige samenwerkingsverbanden

Oplossingen en inzichten die duurzame resultaten mogelijk maken.

2018 Corporate Sustainability Report ADM facility external image
ADM helpen 2,3 miljard gallon water te besparen

Door samen te werken met Ecolab wist ADM de operationele kosten te verlagen en tegelijkertijd op natuurlijke hulpbronnen als water en energie te besparen.

Ford and Nalco Water
Ford: op weg naar meer waterbesparing met slimme technologie

Om in de assemblagefabriek in Chicago de efficiëntie te verhogen en de waterconsumptie te verminderen, werkte Ford samen met Nalco Water.

2018 Corporate Sustainability Report Hilton hotel image
Hilton helpen de ecologische impact te beperken

Ecolab heeft op allerlei gebieden samengewerkt met verschillende Hilton-hotels wereldwijd om samen duurzaamheidsbesparingen mogelijk te maken en tegelijkertijd de bedrijfsresultaten te verbeteren en gasttevredenheid te garanderen.

Onze expertise in schoon water in actie

eROIpng01
EXPONENTIËLE WAARDE

Onze oplossingen helpen klanten ambitieuze bedrijfs- en milieudoelen te bereiken. Blijvende verandering wordt versneld wanneer de economische en milieuvoordelen op één lijn liggen.

Water University by Nalco Water, logo
Water university

Nalco Water heeft een uitgebreid programma met een reeks educatieve hulpmiddelen ontwikkeld, waaronder eLearning en praktische training van operators in een nieuwe, high-tech leeromgeving op onze Naperville-campus.

Emilio Tentuta, VP corporate sustainability, water resource expert
Waterexperts

Onze waterexperts helpen bij het ontwikkelen van oplossingen voor veiligheid en succes in al onze bedrijven, en bereiken daarbij klanten wereldwijd.

Video's over schoon water-technologie

Bekijk video's die laten zien dat Ecolab belang hecht aan toegang tot schoon water.

Schoon water voor de toekomstige generaties

Bekijk John Holden in de in Amerika nationaal gesyndiceerde serie 'Earth' op Discovery Channel en zijn bezoek aan Naperville, Illinois, om te onderzoeken hoe Nalco Water het water op onze planeet helpt te besparen.

Ecolab-waarden in actie

Voor de meeste studenten bestaan schoolbenodigdheden uit een rugzak, enkele potloden en een paar schriften. Op een school in Cebu, Filippijnen, moeten alle studenten elke dag een liter water meenemen naar school. Jimmy Espos, een ingenieur bij Nalco Water, vond dat toegang tot water niet iets was waar studenten zich zorgen over moesten maken, dus bedacht hij een oplossing.

Waterbesparingsdoelstellingen

Ecolab's commitment aan schoon water-besparing houdt ook in dat wij ambitieuze doelen stellen.

Water Footprint
Onze eigen water-impact verkleinen

We streven ernaar het gebruik van water in onze eigen activiteiten te beperken. We hebben miljoenen liters water bespaard in onze faciliteiten door een innovatief programma te implementeren dat is ontworpen om water, energie en afvalwater te besparen en de levensduur van apparatuur te verlengen.

Technologie en oplossingen voor schoon water

Ontdek hoe Ecolab schoon water-technologie aanbiedt om klanten te helpen water te besparen om de bedrijfsefficiëntie te vergroten, de operationele kosten te verlagen, de milieu-impact te verkleinen, de volksgezondheid en veiligheid te beschermen, en de levensduur van apparatuur te verlengen.

Our search returned no results.