1. Home
  2. Ecolab neemt wereldwijde leverancier van bioveiligheid en hygiëne voor vee CID Lines over

Ecolab neemt wereldwijde leverancier van bioveiligheid en hygiëne voor vee CID Lines over

09 januari 2020
Livestock Biosecurity

CID Lines is een toonaangevende wereldwijde leverancier van bioveiligheid- en hygiëneoplossingen voor vee.

ST. PAUL, Minn.--(BUSINESS WIRE)-- Ecolab Inc., de wereldleider op het gebied van water-, voedselveiligheid en hygiënetechnologieën en -services is tot een overeenkomst gekomen over de acquisitie van CID Lines, een toonaangevende wereldwijde leverancier van bioveiligheid- en hygiëneoplossingen voor vee.

De hoofdactiviteiten van CID Lines richten zich op het bieden van een volledig assortiment reinigings-, desinfectie- en hygiëneoplossingen voor varkens-, pluimvee- en melkveehouderijen. Het bedrijf levert producten en diensten aan meer dan 300.000 boerenbedrijven in 100 landen. Het hoofdkantoor van het bedrijf, dat in particuliere handen is staat in Ypres, België, en in 2019 bedroeg de omzet circa $ 113 miljoen.

"Het sterke productportfolio van CID Lines, het brede scala aan toepassingen en de expertise op het gebied van regelgeving voor de veeteeltsector geven Ecolab een zekere positie in het groeiende segment van de bioveiligheid van vee en pluimvee. Daarnaast bieden ze mogelijkheden om onze wereldwijde aanwezigheid te benutten voor expansie, met name in Azië, waar dit segment zich snel ontwikkelt", aldus Nick Alfano, executive vice president en general manager van Global Food & Beverage bij Ecolab.

Grotere veestapels, toenemende proteïneproductie, verminderd gebruik van antibiotica en strengere regelgeving leiden tot een grotere vraag naar expertise en oplossingen op het gebied van bioveiligheid en hygiëne voor vee en pluimvee. Expertise en oplossingen die de gezondheid van dieren helpen garanderen en de uitbraak voorkomen van ziektes die de productie en winstgevendheid van een boerenbedrijf negatief kunnen beïnvloeden.

​"We kijken ernaar uit om dit groeitraject voort te zetten en samen te werken met Ecolab", aldus Koen Brutsaert, medeoprichter en chief executive officer van CID Lines. "Onze aandacht voor de gezondheid van dieren sluit aan bij hoe Ecolab staat tegenover voedselveiligheid en gezonde omgevingen."

De overname is afhankelijk van de goedkeuring van de toezichthouder, die naar verwachting in het tweede kwartaal van 2020 zal worden toegekend. Beide ondernemingen zullen afzonderlijk blijven opereren totdat de overname is goedgekeurd. Er werden geen verdere details aangekondigd.

Over Ecolab
Ecolab (ECL) is een vertrouwde partner op bijna drie miljoen locaties van commerciële klanten en is wereldleider in het stimuleren van bedrijfsprestaties en het tegelijkertijd beschermen van mensen en cruciale hulpbronnen. Met een jaarlijkse omzet van $ 15 miljard en 50.000 medewerkers levert Ecolab uitgebreide oplossingen, op gegevens gebaseerde inzichten en service op locatie om de voedselveiligheid te bevorderen, de volksgezondheid te beschermen, het water- en energieverbruik te optimaliseren en de operationele efficiëntie te verbeteren voor klanten in de voedsel-, gezondheids-, energie-, horeca- en industriële markten in meer dan 170 landen wereldwijd.

Volg ons op Twitter @ecolab, Facebook via facebook.com/ecolab, LinkedIn via Ecolab of Instagram via Ecolab Inc.

(ECL-A)

Investeerders:
Michael Monahan
+1 651 250 2809

Andrew Hedberg
+1 651 250 2185

Media:
Roman Blahoski
+1 651 250 4385
roman.blahoski@ecolab.com

Laetitia Tettamanti
+44 (0) 7795300685
laetitia.tettamanti@ecolab.com

Delen

 

Delen

Aanverwant nieuws