1. Home
  2. Onze oplossingen
  3. Ons aanbod
  4. Desinfectieproducten voor de voorreiniging van chirurgische instrumenten
  5. Sekusept™ PLUS
Sekusept_plus_Produktpalette

Sekusept™ PLUS

Voor het reinigen en desinfecteren van medische instrumenten die vervaardigd zijn van metaal, plastic, glas. Aldehydevrij met de werkzame stof Glucoprotamin®. Effectief tegen bacteriën (incl. TB) en gisten. Beperkte virucide volgens de RKI-aanbeveling RKI-aanbeveling van 01/2004 (DVV 2008). RKI-notering (A).

Productdetails

Voor het desinfecteren van medische instrumenten.

  • Reinigt en desinfecteert medische instrumenten zonder aldehyde
  • VAH- en RKI-genoteerd
  • Met de innovatieve werkzame stof glucoprotamine
Onze prestaties Uw voordeel
VAH- en RKI-genoteerd, effectief tegen bacteriën (incl. TB) en gisten, beperkte virucide. Beschermt de gebruiker tegen infectierisico's door besmette instrumenten
Bevat glucoprotamine Combineert de goede eigenschappen van bewezen werkzame stoffen zoals efficiëntie, biologisch afbreekbaarheid en gebruikersvriendelijkheid
Krachtige formulecomponenten Goede materiaalcompatibiliteit, zelfs bij gevoelige materialen zoals flexibele endoscopen, goedgekeurd door Olympus. Uitstekende reinigingsprestaties, zelfs voor materialen die erg vlekken
Geringe vluchtigheid, weinig schuim Geschikt voor toepassingen met ultrasoon bad, aangename geur

Toepassingsgebieden

Voor reiniging en desinfectie van niet-kritieke medische apparaten die zijn gemaakt van metaal, glas enzovoort en voor reiniging en desinfectie van semi-kritieke en kritieke medische apparaten voor mechanische reiniging. Voor alleen handmatige reiniging en voor terminale desinfectie raden we het gebruik aan van Sekusept™ aktiv, Sekusept™ forte en Sekusept™ forte S.

Gebruiksaanwijzingen

Maak de oplossing door het in water van drinkwater-kwaliteit op te lossen. Plaats de instrumenten direct na gebruik in de oplossing, en zorg ervoor dat alle oppervlakken volledig nat zijn. Reinig de instrumenten volgens de instructies van de fabrikant, zoals bijvoorbeeld de werkwijze (bijv. borstelen, vegen). Verwijder de objecten na de aangegeven contacttijd uit de vloeistof en spoel ze af met met water van ten minste drinkwaterkwaliteit. Volgens de RKI-aanbevelingen is het aan te raden om elke dag een nieuwe oplossing te maken.

Bij continu gebruik kunnen materiaalveranderingen in polycarbonaat, polysulfide en acrylglas niet uitgesloten worden, maar ze kunnen grotendeels voorkomen worden door na iedere toepassing de instrumenten goed af te spoelen. Niet geschikt voor silicone instrumenten. Als flexibele endoscopen mechanisch chemisch-thermisch worden gereinigd, moeten ze na de desinfecterende reiniging grondig worden nagespoeld om reacties met de producten in de machine te voorkomen. We raden het gebruik aan van Sekusept aktiv, Sekusept forte en Sekusept forte S voor puur handmatige, terminale desinfectie.

Werkingsduur van ongebruikte applicatie-oplossingen (in een afgedekte instrumentenbak): 14 dagen

Volgens RKI-aanbevelingen moet een geladen toepassingoplossing elke dag vers worden aangemaakt.

Werkzame stoffen in 100 g:

25 g glucoprotamine
Het concentraat kan lichte kleurvariaties vertonen. Dit betekent niet dat de kwaliteit verminderd is.

Gebruik Houdbaarheid
Geopende verpakking1 Tot de aangegeven houdbaarheidsdatum
Als bereide applicatie-oplossing2 Tot 14 dagen

1
Voor een correcte opslag van desinfectieproducten voor oppervlakkenhygiëne en instrumenten, vragen we u om rekening te houden met het volgende: de originele verpakkingen (bussen, emmers of flessen) met het desinfectieconcentraat (of poeder) moeten worden opgeslagen bij temperaturen van minder dan 25C en droog en schoon bewaard worden. Een korte tijd boven of onder deze opslagtemperatuur (bijv. tijdens transport) zal geen invloed hebben op de effectiviteit.
Sluit de verpakking goed na ieder gebruik. Voorkom tevens dat het overgebleven concentraat in de verpakking wordt vervuild tijdens de bereiding van de applicatie-oplossing.

2
Ervan uitgaande dat bereide applicatie-oplossingen niet besmet zijn met organisch materiaal en opgeborgen zijn in een schone, gesloten container of in een afgedekte instrumentenbak.
De containers van het desinfectiemiddel moeten de aangeven informatie hebben: inhoud, concentratie, datum, houdbaarheid en serienummer. Gebruikte en vervuilde oplossingen moeten ten minste eenmaal per werkdag worden ververst, in overeenstemming met de RKI-aanbeveling.

VAH-notering en RKI-notering (A/B)pikto_instrumente_manuellDesinfectiemiddel voor medische apparaten
0297


Aanbevelingen

Andere interessante producten uit ons assortiment:

Sekusept_aktiv_6kg
Sekusept™ aktiv

Complete oplossing voor actieve reiniging en desinfectie