Commercial Pest Control for Rodents

Professionele knaagdierenbestrijding

Ratten en muizen zijn een indicatie van onhygiënische omstandigheden. Gezien hun geschiedenis van het verspreiden van ziekten, is het gemakkelijk in te zien waarom ze klanten kunnen afstoten. Slechts één knaagdierwaarneming kan klanten voorgoed wegjagen, met als gevolg negatieve inspectie-evaluaties en zelfs een sluiting van uw bedrijf. Knaagdieren vernietigen ook waardevolle voedselvoorraden. Hun geknaag en gewroet kan schade aan structuren veroorzaken die kostbaar zijn.

Houd knaagdieren buiten de deur

Ecolab's preventie- en bestrijdingsprogramma voor knaagdieren beschermt uw faciliteit tegen ratten en muizen. De beste manier om risico's te beheersen is door middel van een geïntegreerde aanpak van ongediertebestrijding, met behulp van een reeks technieken, hulpmiddelen en systemen die zorgen voor een langdurige beheersing van de ongedierteactiviteiten. Een 'outside-in-aanpak' richt zich op het minimaliseren van activiteiten in gebieden met een hoog risico en leidt terug naar de hoofdoorzaak. Met betrekking tot knaagdieren betekent de outside-in-aanpak het reduceren van de overlast van knaagdieren buiten, het creëren van een robuuste barrière om ze buiten te houden en het snel reageren om de activiteit binnen te bestrijden.

Ecolab's outside-in-aanpak om knaagdieren te bestrijden

Er zijn drie lagen voor een volledige bescherming tegen knaagdieren;

1. Buiten

Dit is de eerste verdedigingslinie: het identificeren en reduceren van de druk van ongedierte buiten is vaak de meest effectieve langetermijnoplossing voor het verkrijgen en in stand houden van een ongediertevrije omgeving.

 • Schuilplaats - voorkom schuilplaatsen zoals overwoekerde vegetatie of 'afval'
 • Voedsel - zorg ervoor dat afval op de juiste wijze wordt bewaard in veilige containers
 • Water - verwijder stilstaand water

FEIT OVER ONGEDIERTE: wist u dat muizen dagelijks slechts 3 g en ratten 30 g aan voedsel nodig hebben?

2. Toegang

Potentiële toegangspunten moeten worden gecontroleerd en aangepast om het risico te verminderen dat knaagdieren het gebouw binnendringen.

Enkele van de meest voorkomende toegangspunten voor knaagdieren zijn onder meer:

 • Deuren
 • Gaten in of schade aan structuren
 • Openingen in uitzetvoegen of rond pijpen
 • Ventilatiegaten
 • Leverings- en laadruimtes

FEIT OVER ONGEDIERTE: wist u dat muizen zich door een gat van 6 mm kunnen persen?

3. Binnen

De aanwezigheid van knaagdieren in de faciliteit duidt erop dat er een probleem is geweest tussen de eerste twee beschermingslagen. Daarom is het volgende nodig:

 • Controleren
 • Oogsten - massale verwijdering van grote plagen door middel van vallen
 • Bestrijden - volledige verwijdering via strategische plaatsing van vallen en lokmiddelen

Een uitgebreid ongedierteprogramma

Het uitgebreide ongedierteprogramma van Ecolab combineert een outside-in-aanpak van ongediertebestrijding met advies op locatie, gegevensgestuurde rapportage, 24/7 klantenondersteuning en educatieve hulpmiddelen om personeel bewust te maken van hoe ze ongedierteactiviteiten kunnen voorkomen.

Kiest u voor een samenwerking met de ongediertebestrijding van Ecolab, dan kunt u er zeker van zijn dat u profiteert van innovatieve, wetenschappelijk onderbouwde oplossingen die uw klanten en personeel alsook uw faciliteit veilig en ongediertevrij houden.

DE DAKRAT (RATTUS RATTUS) is een veel voorkomend type knaagdier
Feiten over knaagdieren:
 • Omdat ze vaak in vuilnis, riolen en andere onhygiënische gebieden leven en zich voortbewegen, kunnen knaagdieren bacteriën en ziekten verspreiden zoals salmonella, E.coli en dysenterie.
 • Als een potlood in een opening of gat past, kan een muis zich ook door deze opening met een diameter van 0,635 cm (1/4 inch) heen wroeten!
 • Heeft u zich ooit afgevraagd waarom knaagdieren knagen? Omdat hun snijtanden nooit stoppen met groeien, moeten ze kauwen en knagen aan dingen om te voorkomen dat hun tanden in hun schedel groeien.
 • Binnen 6 maanden kan een enkel paar muizen 1,80 kilo (4 pond) aan voedsel eten en 10 keer deze hoeveelheid verontreinigen met urine en uitwerpselen. Ook vervuilen ze verpakkingen en voedselcontactoppervlakken met de 18.000 uitwerpselen die ze produceren in deze 6 maanden.

Video's over knaagdieren

Knaagdieren: risico's voor de volksgezondheid beperken
Deze webinaropname gaat in op de gevolgen van COVID-19 op knaagdieractiviteit en hoe u knaagdieren in uw bedrijf proactief kunt aanpakken. Ook worden casestudies besproken over de toepassing van effectieve oplossingen voor ongediertebestrijding gericht op het oplossen van knaagdierproblemen. 
Voorbereid zijn op knaagdieren
Wees voorbereid op de mogelijkheid van een knaagdierenplaag. Voorbereid zijn op knaagdieren omvat alle gebieden van afstoten, bestrijden en verwijderen van knaagdieren uit uw bedrijf.
Lokmiddel voor knaagdieren
Deze video illustreert de hoge effectiviteit van Ecolab's lokaas voor ratten en muizen.

Artikelen over knaagdieren

BESCHERMING TEGEN KNAAGDIEREN: DE WETENSCHAP ACHTER KNAAGDIERBESTRIJDING
Knaagdierbescherming: de wetenschap achter knaagdierbeheersing
Een succesvol draaiboek voor knaagdierbestrijding en voedselveiligheid.
Het gevaar van knaagdieren voor de voedselveiligheid
Voedselveiligheid 101: winterleveringen inspecteren op knaagdieren
Of uw voedselfaciliteit nu in het ijskoude noorden of warme zuiden ligt, wintermaanden betekenen kouder weer dat het gedrag van knaagdieren aanzienlijk kan beïnvloeden.
two norway rats (RATTUS NORVEGICUS) are common types of rodents
Veelvoorkomende soorten knaagdieren om in de gaten te houden

Omdat ze ziekten overbrengen en verspreiden vormen knaagdieren een aanzienlijk risico voor de voedselveiligheid. Dit zijn de meest voorkomende knaagdieren om in de gaten te houden.

Medewerkers voorlichten over het voorkómen van knaagdieren
Werknemers, de eerste verdediging tegen knaagdieren

Knaagdieren kunnen zich zeer snel voortplanten en worden overdag of wanneer er druk wordt gewerkt zelden gezien. Hierdoor kan een plaag zich snel ontwikkelen en moeten uw werknemers weten hoe ze snel kunnen ingrijpen.

Educatieve hulpmiddelen over knaagdieren 

Ons ongediertebestrijdingsaanbod

Lees meer over ons aanbod voor ongediertebestrijding

No related pest elimination offerings were found.