Metalclean

MetalClean

MetalClean met SolidSafe-technologie. Een mild alkalisch reinigingsproduct met uitstekende materiaalcompatibiliteit. Ontwikkeld voor de geautomatiseerde reiniging van chirurgische instrumenten, waaronder geanodiseerd aluminium.
 1. Home
 2. Onze oplossingen
 3. Ons aanbod
 4. Het Solidsafe-systeem
 5. MetalClean

Productdetails

In de beoordeling voor milieuveiligheid werd MetalClean geëvalueerd als zeer biologisch afbreekbaar en vrij van EDTA, NTA en fosfaten.

De verpakking is gemaakt van polyethyleen of polypropyleenplastic. Het is gemaakt van niet-gerecyclede nieuwe grondstoffen om de noodzakelijke kwaliteit voor medische toepassingen te garanderen.

De plastic verpakkingen worden opnieuw bedrukt om het materiaal te kunnen recyclen. De dozen bestaan uit natuurlijk gekleurd, ongebleekt en grotendeels gerecycled papier.

 • Voor het reinigen van chirurgische instrumenten en accessoires in was-/desinfectiemachines.
 • Eén MetalClean-capsule ≈ 80 l vloeibaar concentraat.
 • Voor de inactivering van prionen: 10 ml/l van de oplossing die door de SolidSafe-dispenser wordt vrijgegeven wordt automatisch onttrokken via de tegen alkaline bestand zijnde doseringspompen van de desinfecterende wasmachine. Criteria voor de wascyclus: moet worden ingesteld op 55°C gedurende 10 min.
 • De pH-waarde op 55°C: 10,0 - 10,5 in zacht water.
 • Voor dagelijks gebruik: 3 - 6 ml/l van de oplossing die door de SolidSafe-dispenser wordt vrijgegeven wordt automatisch onttrokken via de tegen alkaline bestand zijnde doseringspompen van de desinfecterende wasmachine.
 • Selecteer het programma volgens de instructies van de fabrikant van de wasmachine.
 • Dit product kan zonder neutralisering worden toegepast als RO-water of gedemineraliseerd water wordt gebruikt voor de laatste spoeling. Als neutralisering noodzakelijk is, dan is de juiste dosering ongeveer 1 - 3 ml/l MetalClean.
 • pH-waarde (vloeibaar concentraat met kraanwater, 20°C): ong. 13,4
 • pH-waarde (in gebruiksoplossing van 3 ml/l gedemineraliseerd water, 20°C): pH ong. 11
 • Geleidbaarheid (in gebruiksoplossing van 3 ml/l gedemineraliseerd water, 20°C): 328 μS/cm

Op basis van het massagehalte van de ingrediënten is geconcludeerd dat MetalClean geclassificeerd en gelabeld wordt als 'corrosief'. MetalClean bevat geen ingrediënten die als mutageen, kankerverwekkend of giftig voor de voortplanting zijn ingedeeld.

SolidsafeSystemLoadingCapsule2_RGB
Het Solidsafe-systeem

Het Solidsafe-systeem combineert het solide chemicaliën-producgt van Ecolab, MetalClean, met onze innovatieve Solidsafe-dispenser. Deze unieke technologie, speciaal ontworpen voor de instrumentenreinigingsmarkt, is exclusief verkrijgbaar bij Ecolab. Klik hieronder om naar de Solidsafe-pagina te gaan voor meer informatie.