Hygiënemanagement

Standaardisatie, voldoen aan de wetgeving, kwaliteit en traceerbaarheid: dit zijn belangrijke punten voor een modern voedingsmiddelen- of drankenbedrijf. De uitdaging is dan ook om efficiënt en effectief aan alle kwaliteits-, certificerings- en auditverplichtingen te voldoen en daarbij ook nog een rendabel bedrijf te voeren.

Alle hygiënerichtlijnen en -plannen moeten periodiek geauditeerd worden om zeker te zijn dat ze voldoen aan de gedocumenteerde procedures, wetgeving en industriële hygiënecodes.

Ecolab heeft speciale softwareprogramma’s waarmee afwijkingen in het hygiënesysteem kunnen worden geïdentificeerd. Bovendien kunnen voorstellen tot verbetering gedefiniëerd en uitgevoerd worden, zodat het systeem weer aan de norm voldoet.

Ook van belang bij een goede hygiëneprocedure is een trainingspakket dat past bij het niveau van de operators. Ecolab biedt een aantal trainingen die ervoor zorgen dat personeel het belang van hygiëne onderkent en weet hoe het moet omgaan met de hygiënestandaarden in het bedrijf.

Ons aanbod omvat de volgende programma’s:

  • Audixx, een uitgebreid serviceprogramma waarmee voor iedere specifieke plant een analyse uitgevoerd kan worden van het bestaande hygiëneniveau, met eventueel te nemen acties om waar nodig verbetering door te voeren. 

  • Ecochexx.Net, een webapplicatie waarmee de productveiligheid wordt verbeterd door optimale kwaliteit en hygiënemanagement.

  • PlanChexx.Net, een webapplicatie voor het aanmaken en beheren van reinigings- en desinfectieprocedures.

Hygiëneonderzoek

Audixx is een speciaal serviceprogramma waarmee een gedetailleerde audit kan worden uitgevoerd in een productieplant. Met Audixx worden afwijkingen en tekortkomingen in...

Kwaliteits- en hygiëneprocessen

Ecochexx.net is een innovatieve web-applicatie die gericht is om de voedselveiligheid te verhogen door de optimalisatie van het kwaliteits en hygiënemanagement. Het...

Reinigingsprocedures

PlanChexx.net is een innovatieve module binnen het Ecochexx.Net software pakket. PlanChexx.Net geeft een professionele oplossing voor alle reinigingsprocedures. Met...
Back to Top