Personeel en werkomgeving

In de voedings- en drankenindustrie heeft voedselveiligheid de allergrootste prioriteit. Voedselveiligheid is niet onderhandelbaar.

Persoonlijke hygiëne heeft een grote invloed op de voedselveiligheid. De kans op kruisbesmetting tussen personeel en het product is meestal erg groot. De persoonlijke hygiëne zal dan ook goed georganiseerd moeten worden d.m.v. een effectief managementsysteem.

Het is belangrijk om de hygiëne te beschermen tussen de verschillende afdelingen. Dit kan effectief door gebruik te maken van hygiënesluizen. Hier kan het personeel ervoor zorgen dat schoeisel, handen en dergelijke gereinigd en gedesinfecteerd worden.

Op de afdelingen kan dan extra zorg besteed worden aan handenhygiëne. De juiste dispensers moeten bijvoorbeeld met de juiste producten op de juiste plaats worden gehangen zodat deze gebruikt kunnen worden.

Ecolab’s planthygiëneprogramma zorgt ervoor dat de productieplant aan alle standaarden voldoet voor een voedselveilige productie.

Ecolab voert het ITEC programma voor alle persoonlijke hygiene oplossingen in de voedselverwerkende industrie. U kunt hier klikken om een programma overzicht te bekijken (Duits of Engels).

Back to Top