Nieuwe normen voor de toekomst van de wasserijsector

Wat is PERformance®?

PERformance is een concept dat bestaat uit drie verschillende modules. Ecolab heeft een totaalconcept ontwikkeld voor uw wasserij dat de beste resultaten combineert met de hoogst mogelijke besparingen.

Een sleutelfactor van het PERformance-concept is het sterk geconcentreerde product Ozonit® PERformance. Het is een uniek bleek- en ontsmettingsmiddel op basis van perazijnzuur. Omdat de optimalisatie van de chemie in het wasproces slechts een deel van de uitdaging is, biedt Ecolab drie verschillende modules aan.

PERformance BASIS

De combinatie van wasprocessen op lage temperatuur en sterk geconcentreerde producten zorgt voor een aanzienlijke vermindering van de totaalkost van het wasproces, met uitstekende wasresultaten.

 • Proces op lage temperatuur

  • Ziekenhuislinnen op 60°C
  • Hotellinnen vanaf 50°C

 • Sterk geconcentreerde producten
 • Uitstekende textielbescherming

De basis van het PERformance-concept is het vernieuwende wasproces met het uniek bleek- en ontsmettingsproduct Ozonit PERformance.

PERformance PLUS

Efficiënte terugwinning van water en energie

PERformance PLUS combineert het vernieuwende PERformance BASIS met uiterst efficiënte geïntegreerde water- en energieterugwinningsystemen. Bijvoorbeeld: Aquavent – één van de energieterugwinningmethodes van Ecolab – maakt gebruik van de warmte afkomstig van de strijkmachine (mangel). Het opgewarmde verse water wordt in het wasproces opgenomen.

PERformance ULTIMATE

Het resultaat van meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van water- en energieoplossingen. In combinatie met uiterst efficiënte chemie wordt het was- en droogproces zo efficiënt mogelijk gemaakt.

Stoom uw wasserij klaar voor de toekomst.

PERformance ULTIMATE - uw stoomvrij wasconcept met laag energieverbruik. Tot op heden is stoom de belangrijkste energiebron in de wasserij. Door energieverlies, straling en ongebruikte condens is de efficiëntie van een stoomketel niet perfect. Maar energie wordt steeds kostbaarder. Voor wasserijen is het dan ook noodzakelijk om hun energieverbruik tot een minimum te beperken.

Een wasproces zonder stoom biedt veel voordelen:

 • Geen investeringen in stoomketel en ketelruimte
 • Geen onderhoud van de stoomketel en condenspotten
 • Geen behandeling van ketelwater
 • Geen stoom- en condensleidingen
 • Geen stoomkwaliteitsproblemen (ijzer)
 • Geen energieverlies door straling, flashstoom, ontgassing en warme gassen

 

PERformance SMART

Terwijl de drie PERformance-modules gericht zijn op wastunnels, richt PERformance SMART zich op conventionele wasmachines. Ook voor die machines biedt Ecolab een concept om de operationele efficiëntie te verhogen: PERformance SMART.

Maak een afspraak met uw Ecolab-servicepartner

Back to Top