1. Home
  2. Drie veelvoorkomende soorten knaagdieren
Common types of Rodents

Veelvoorkomende knaagdiersoorten

Hoewel er veel verschillende soorten knaagdieren zijn, kunnen ze allemaal dezelfde fatale gevolgen hebben voor uw bedrijf. De wetenschappers van Ecolab begrijpen het beste hoe dit risico kan worden verholpen dankzij hun continu onderzoek naar knaagdieren. Meer inzicht in knaagdieren biedt ons meer handvaten om deze kennis toe te passen op de verbetering van apparatuur en serviceprotocollen voor het ontwikkelen van een succesvol draaiboek om ze in hun kraag te grijpen. Hieronder vindt u de meest voorkomende knaagdieren om in de gaten te houden.

A close up image of two Norway Rats

Noorse rat

Rattus norvegicus

De Noorse rat met zijn bruine kleur, stugge vacht en grijsbruine buik, heeft een groot, omvangrijk lichaam en kleine ogen en oren. De staart is schilferig en korter dan het hoofd en lichaam van ongeveer 40 cm (16 inch).

House Mouse (Mus musculus)

Huismuis

Mus Musculus

De huismuis is klein en heeft een slank lichaam met een lengte van (5-7 cm (2-3 inches). De staart is 7-10 cm (3 tot 4) inches lang. Deze muis heeft doorgaans een lichtbruine tot grijze kleur, kleine zwarte ogen, een puntige snuit en grote oren.

The Roof Rat (Rattus rattus)

De dakrat

Rattus rattus

De gestroomlijnde en slanke dakrat is te herkennen aan de zwarte kleur, grijsachtige buik en prominente ogen en oren. Met een gemiddelde lengte van ca. {[# 3]} cm (14 - 1/2 inches) is hij iets kleiner dan de Noorse rat, maar zijn haarloze staart is langer dan zijn hoofd en lichaam. Zoals de naam al aangeeft, is het waarschijnlijker dat hij bovenin de faciliteit wordt aangetroffen.

meer bronnen

RODENT DEFENSE  THE SCIENCE BEHIND RODENT CONTROL
Knaagdierbestrijding

De wetenschap achter knaagdierbeheersing. Een succesvol draaiboek voor knaagdierbestrijding en voedselveiligheid.


Educating employees on rodent prevention
Werknemers, DE EERSTE VERDEDIGING TEGEN KNAAGDIEREN
Knaagdieren kunnen zich zeer snel voortplanten en worden overdag of wanneer er druk wordt gewerkt zelden gezien. Hierdoor kan een plaag zich snel ontwikkelen en moeten uw werknemers weten hoe ze snel kunnen ingrijpen.
Food safety against rodents
VOEDSELVEILIGHEID 101: WINTERLEVERINGEN INSPECTEREN OP KNAAGDIEREN<

Of uw voedselfaciliteit nu in het ijskoude noorden of warme zuiden ligt, wintermaanden betekenen kouder weer dat het gedrag van knaagdieren aanzienlijk kan beïnvloeden.