Dangers of Cockroaches on Food

Het gevaar van kakkerlakken voor voedselveiligheid

Als er overdag maar één kakkerlak wordt gezien, kan dit duiden op een aanzienlijke plaag. Kakkerlakken zijn nachtdieren en planten zich voort en leven het liefst in donkere schuilplaatsen in de buurt van voedsel en vocht. Maar als het te druk wordt in hun schuilplaats, vertonen ze zich noodgedwongen overdag, vaak op zoek naar voedsel.

Waarom en hoe kakkerlakken de voedselveiligheid kunnen beïnvloeden

Hoewel kakkerlakken zich het liefst schuilhouden, moeten ze ook eten. Ze gaan op pad als het stil is om voedsel en water te zoeken. Ze zijn niet bijzonder selectief in hun voedselvoorkeuren en voeden zich zowel met afval als verwerkt voedsel. Om bij het voedsel te komen, kunnen ze over de vloer kruipen en door vuilnis op zoek naar voedsel, en vervolgens over apparatuuroppervlakken die met voedsel in contact komen.

De impact van kakkerlakken op restaurants en foodservice-faciliteiten

Vanwege het potentieel voor voedselbesmetting, kunnen kakkerlakken aanzienlijke gevolgen hebben vanuit het oogpunt van voedselveiligheid, evenals een economische en merkimpact. Een enkele waarneming van dit ongedierte kan voor de vertegenwoordigers van de veterinaire dienst of fraudebestrijding aanleiding zijn om een restaurant te sluiten. Het omzetverlies, de klantloyaliteit en schade aan uw merk kunnen onherstelbaar zijn.

Meer bronnen

How cockroaches spread disease
Ziekten verspreid door kakkerlakken

Ze dragen ziekten over en kunnen gemakkelijk voedsel en voedselverwerkingsoppervlakken besmetten.

Een veelvoorkomende soort kakkerlak
Soorten kakkerlakken

Lees meer over veelvoorkomende kakkerlakkensoorten die het vaakst voorkomen in commerciële keukens en voedselverwerkingsfaciliteiten.

Schoonmaken om kakkerlakken te vermijden
Tips voor ongediertepreventie

Ontvang proactieve tips voor ongediertepreventie in uw commerciële keuken.