1. Home
  2. Tips voor kakkerlakkenpreventie
Schoonmaken om kakkerlakken te vermijden

Tips voor kakkerlakkenpreventie

Kakkerlakken komen over het algemeen binnen in restaurants en foodservicefaciliteiten via leveringen, in voorraden, of zelfs de bezittingen van werknemers. Sommige soorten kunnen zich van de ene naar de andere kant van het gebouw verplaatsen en het gebouw via afvoerleidingen inkomen. Als ze eenmaal binnen zijn, overleven ze zolang er voedsel en water beschikbaar zijn. Ze planten zich snel voort en gedijen goed in moeilijk bereikbare, warme en vochtige scheuren en spleten.

 

 

Wat u kunt doen om kakkerlakken te voorkomen

Er zijn verschillende zaken die u kunt doen om te voorkomen dat kakkerlakken en ander ongedierte binnendringen:

  • Inspectie van binnenkomende goederen: Controleer alle leveringen op tekenen van ongedierte en weiger alle leveringen die tekenen van besmetting vertonen.
  • Structurele aanpassingen: Herstel gaten en scheuren waardoor ongedierte kan binnendringen en dicht ze af. Onderhoud deurafdichtingen en -schermen om ongedierte buiten te houden.
  • Hygiëne: Beperk de toegang tot voedsel en water voor ongedierte door grondig te reinigen wanneer er voedsel, vet en ander afval gemorst is op vloeren, toonbanken, kookplaten en andere oppervlakken. Onderhoud de zone waar de vuilnisbakken staan, repareer lekkende kranen en leidingen en reinig afvoeren.
  • Licht uw ongediertebestrijder in: Als u kakkerlakken of ander ongedierte ziet, breng dan direct uw ongediertebestrijdingsbedrijf op de hoogte.
 
Meer informatie over de gevaren van kakkerlakken

Meer bronnen

Dangers of Cockroaches on Food
De gevaren van kakkerlakken

Ontdek hoe kakkerlakken de voedselveiligheid kunnen beïnvloeden.

Een veelvoorkomende soort kakkerlak
Soorten kakkerlakken

Lees meer over veelvoorkomende kakkerlakkensoorten die het vaakst voorkomen in commerciële keukens en voedselverwerkingsfaciliteiten.

How cockroaches spread disease
Ziekten verspreid door kakkerlakken

Het zijn beruchte overbrengers van ziekten.