Groenten en fruit

Tijdens het verwerkingsproces zijn groenten en fruit gevoelig voor kruisbesmetting met bederf veroorzakende en pathogene micro-organismen. De gevolgen hiervan hebben een grote impact op de consument. Wanneer er daadwerkelijk iets gebeurt, wordt dit direct gepubliceerd. Het product beschermen tegen microbiële contaminatie is dan ook van groot belang.

In principe is de verwerking van groenten en fruit een seizoensgebonden proces. In de periode dat de specifieke apparatuur nodig is, moet ze technisch in goede staat zijn. Aantasting door corrosie en kalkaanslag zorgt voor een lagere productiviteit en de daarbij horende financiële impact.

Ecolab heeft haar R&D-focus gericht op processen in de groente- en fruitverwerking. We hebben efficiënte hygiëneoplossingen ontwikkeld zodat een veilig proces gewaarborgd is.

Deze ontwikkelingen omvatten onder andere behandeling van waswater dat gebruikt wordt voor het intern transport van groente en fruit, maar ook de controle op doseerapparatuur. Hiernaast bieden wij ook een uniek hygiënemanagementsysteem dat alle hygiëne-interventies opvolgt. Zo kan de hygiënekwaliteit goed bewaakt worden en kunnen er (wanneer noodzakelijk) tijdig correcties plaatsvinden.

Ecolab levert:

  • Een verbeterde voedselkwaliteit.
  • Meer veiligheid voor de operator.
  • Oplossingen die minder belastend zijn voor het milieu en de omgeving.
  • Minder productverlies.
Back to Top