Duurzaamheid en veiligheid bevorderen voor GSK

INZICHT

GlaxoSmithKline (GSK) is een wereldwijd opererend farmaceutisch bedrijf dat geneesmiddelen, vaccins en gezondheidsproducten voor de consument ontdekt, ontwikkelt en produceert. De veiligheid van producten en processen garanderen is voor het bedrijf van het hoogste belang. En dat geldt ook voor het maximaliseren van de langetermijnimpact op het verbeteren van de gezondheid wereldwijd. Hiertoe behoort een toezegging om de milieu-impact in 2030 met 25% te verminderen, door de uitstoot van broeikasgassen te verlagen, de impact op het water te beperken en afval nuttig toe te passen.

INNOVATIE

In de vestigingen van GSK moeten bepaalde temperaturen worden aangehouden op producten veilig te kunnen produceren en opslaan. Dit betekent dat ketels, koeltorens, koelmachines en andere temperatuurgerelateerde systemen consistent moeten werken, wat vaak veel water vergt.


GSK vertrouwt op Ecolab om veilig en duurzaam te werken via een samenwerkingsverband dat begon in 2005 met Nalco Water, een Ecolab-bedrijf. Tegenwoordig heeft GSK meer dan 130 3D TRASAR™-installaties wereldwijd, die het water in de systemen continu controleren. De technologie heeft aanzienlijke water- en energiebesparingen opgeleverd door de noodzaak van onderhoud te beperken en door water te hergebruiken en het energieverbruik te optimaliseren. Het heeft hiervoor een Sustainability Supplier Award van GSK gekregen. GSK noemde het een oplossing die "de koolstofvoetafdruk aanpakt en gedurfde strategische veranderingen doorvoert om de impact nu en in de toekomst te verminderen".


Door het samenbrengen van de expertise van zowel de Nalco Water- als de Life Sciences-divisies heeft Ecolab de efficiëntie van de reiniging en desinfectie verbeterd met Clean-in-Place en Open-Plant-Cleaning. En het heeft bijgedragen aan het minimaliseren van het risico op ziekteverwekkers in het water met een Legionella Risk Management-programma.

IMPACT

De samenwerking van GSK met Ecolab heeft een positieve impact gehad op de doelstellingen om het water- en energieverbruik en de broeikasgasuitstoot te beperken. GSK heeft ook het vaste afval verminderd door middel van Ecolab's PORTA-FEED™-programma, waarbij kunststof vaten voor eenmalig gebruik zijn vervangen door stalen, herbruikbare bulkcontainers. Dit heeft de afvoer van chemische vaten met ten minste 80% verminderd en heeft de veiligheid verhoogd door de noodzaak voor GSK-medewerkers om met chemicaliën om te gaan, te elimineren.

GSK case study eROI savings

Uitgelichte oplossingen

•  3D TRASAR™-waterbeheertechnologie

•  Beheersing van het risico op legionella

•  Clean-in-Place reinigingschemicaliën

•  Open-Plant Cleaning

•  Contamination control-diensten

•  PORTA-FEED™-leverings- en opslagsysteem voor chemicaliën