Two Ecolab associates working in the grass at Mexico Plant Certified as Water Stewardship Leader

Ecolab-fabriek Cuautitlan Izcalli in Mexico gecertificeerd als leider op het vlak van watermilieubeheer

Casestudie: toepassing van de Alliance for Water Stewardship (AWS)-norm

Achtergrond

De productiefaciliteit van Ecolab in Cuautitlán Izcalli, Mexico nabij Mexico City is een gemengde fabriek die hoofdzakelijk industriële reinigings- en ontsmettingschemicaliën produceert. De faciliteit van Cuautitlán Izcalli haalt water uit de aquifer van Cuautitlán-Pachuca. Het afvalwater wordt geloosd in gemeentelijke afvoeren die na zuivering uitmonden in de Río Cuautitlán. In lijn met het engagement van Ecolab voor een holistische aanpak van het waterbeheer in risicovolle productiefaciliteiten, heeft het bedrijf de internationale waternorm Alliance for Water Stewardship (AWS) geïmplementeerd in de fabriek van Cuautitlán Izcalli.

 

Situatie

Het team in de Cuautitlán Izcalli-fabriek van Ecolab beoordeelde mogelijkheden om het waterverbruik te verminderen in de faciliteit. Zo wil het team het waterverbruik per ton product met 5% verminderen ten opzichte van de baseline van 2021. Op de volgende gebieden werden mogelijkheden voor het verminderen van waterverbruik vastgesteld: uitwasoptimalisering in bewaartanks en productietanks en upgrades van kleppen en preventief onderhoud op het terrein. Om prioriteiten vast te leggen voor deze kansen werkten de teams van Corporate Sustainability en Cuautitlán Izcalli Engineering en Safety, Health and Environment met elkaar samen.

Er werd een uitgebreide risicobeoordeling uitgevoerd waarbij de inzichten van de Smart Water Navigator van Ecolab, de Aqueduct Atlas van het World Resources Institute (WRI) en de Water Risk Filter van het WWF gebruikt werden om gemeenschappelijke waterproblemen en problemen op locatie te identificeren. Projecten ter vermindering van de wateronttrekking werden prioritair behandeld op basis van de waarschijnlijkheid van het risico en de impact op de plaatselijke stakeholders en in de plaatselijke gemeenschap. Van de vijf waterresultaten van de AWS-norm richtte Cuautitlán Izcalli zich op een duurzame waterbalans, een goede waterkwaliteit en een goed waterbeheer, waarbij relevantie en risico's voor de locatie tegen elkaar werden afgewogen.

Cuautitlan Izcalli Case Study numbers

Om de algemene gezondheid van lokale watergebieden te verbeteren en als onderdeel van de Impactdoelstellingen 2030 van Ecolab, hebben we prioriteit gegeven aan AWS-certificering in risicovolle watergebieden waarin we actief zijn.

AWS Certification Plant Imagery

Totale jaarlijkse waterbesparing van 2.900 kubieke meter (760.000 gallon), het equivalent van 74.000 USD aan risicogewogen kostenbesparingen

Oplossingen

De volgende projecten dragen bij aan het verbeteren van de waterbalans van de faciliteit en zijn voltooid om het totale waterverbruik te verminderen:

  • Invoering van een systeem om regenwater op te vangen en te zuiveren voor operationeel gebruik
  • Vervanging van sproeikogels voor een optimale uitwasefficiëntie
  • Optimalisering van de uitwasprocessen van de procesapparatuur
  • Vermindering van het waterverbruik voor de regeneratie van systemen voor omgekeerde osmose en deïonisatie
  • Installatie van badkamerarmaturen en -kleppen met hoog rendement

De volgende projecten worden overwogen voor toekomstige verbeteringen:

  • Vervanging van extra sproeikogels om de waswaterconsumptie te verminderen
  • Verbeteringen in de afvalwaterzuivering zodat de faciliteit afvalwater kan recycleren en hergebruiken voor toepassingen ter plaatse
  • Klepupgrades om het verlies van gootsteenwater te beperken

Deze inspanningen dragen bij aan de doelstelling van de Cuautitlán Izcalli-fabriek om het waterverbruik elk jaar met 5% te verminderen.

 
Map of Ecolab’s Cuautitlán Izcalli, Mexico Plant

Prestaties

Impact: Totale jaarlijkse waterbesparing van 2.900 kubieke meter (760.000 gallon), het equivalent van 74.000 USD aan risicogewogen kostenbesparingen

Besparing: 20% verlaging van het waterverbruik per ton product ten opzichte van een 2020 baseline en een 11% verlaging van het waterverbruik per ton product YTD ten opzichte van een 2021 baseline.

 

Waterbeheer

Op het niveau van de fabriek is de veiligheids-, gezondheids- en milieumanager verantwoordelijk voor het testen van het afvalwater, de naleving van de voorschriften en de lozing van effluenten. De onderhoudssupervisor van de locatie is verantwoordelijk voor de lozing van afvalwater, de controle op de waterconsumptie en de waterbesparingsprojecten, de werking van de waterzuiveringsinstallatie, het zacht en gedeïoniseerd water en het regenopvangsysteem.

Om een goede waterkwaliteit van zowel proceswater als afvalwater te handhaven, worden er dagelijks interne watertests uitgevoerd, naast driemaandelijkse afvalwatertests door een externe partner. Het water wordt behandeld om colloïden, sediment en gevaarlijke stoffen uit het afvalwater te verwijderen. Bij lekkages of watergerelateerde problemen beschikt de locatie over een robuust incidentenplan, met onder meer een analyse van de hoofdoorzaak van het oorspronkelijke incident, een beoordeling door het leidinggevende team, documentatie in een intern rapportageplatform en communicatie over risicobeperkingsstrategieën tijdens maandelijkse vergaderingen op de locatie. De locatie heeft het afgelopen jaar geen watergerelateerde overtredingen gekend.

Het Sustainability Team wordt begeleid en geadviseerd door het Sustainability Executive Advisory Team, dat bestaat uit de hoogste bedrijfs- en afdelingsmanagers van het bedrijf. Daarnaast zijn de standpunten inzake waterrentmeesterschap van Ecolab en Safety, Health and Environment (SHE) publiek beschikbaar. Ze vormen een verbintenis en leidraad bij watergerelateerde problemen en de naleving van voorschriften. Het standpunt van Ecolab inzake waterrentmeesterschap formaliseert Ecolabs wereldwijde betrokkenheid bij verantwoord waterbeheer door voor het bedrijf en haar klanten kansen te identificeren om waterbronnen te gebruiken op een manier die het bedrijfsleven, de gemeenschappen en de natuur ten goede komt. Het SHE-standpunt van Ecolab schetst hoe het bedrijf bij alle wereldwijde activiteiten streeft naar uitmuntendheid in praktijken en prestaties die te maken hebben met veiligheid, gezondheid en milieu.

 

Het traject van watermilieubeheer

Naast de interne operationele verbeteringen worden in de Cuautitlán Izcalli-faciliteit van Ecolab ook externe activiteiten op het gebied van waterrentmeesterschap ontplooid. Gedeelde uitdagingen tussen de fabriek en de betrokken plaatselijke stakeholders zijn waterschaarste, infrastructuur en financiering voor watergerelateerde projecten en waterkwaliteit. Om deze gemeenschappelijke problemen aan te pakken werkt Ecolab samen met andere watergebruikers in het bekken. Het team van Cuautitlán Izcalli heeft zijn AWS-certificeringservaring met meer dan 30 bedrijven, niet-gouvernementele organisaties en overheidsinstellingen in het watergebied gedeeld. Bovendien maakt Ecolab deel uit van een coalitie van bedrijven in Cuautitlán die zich bezighoudt met veiligheidsevenementen in het gebied. Om bij te dragen aan de gezondheid van belangrijke watergerelateerde gebieden, werkten 100 vrijwilligers van Cuautitlán Izcalli en Lerma, Mexico in 2019 samen met The Nature Conservancy (TNC) en ProNatura om 2.000 bomen te planten in de gemeenschap van San Andres Totoltepec in Mexico-Stad.

In september van dit jaar hebben meer dan 90 vrijwilligers van de fabrieken in Cuautitlán en Lerma geholpen bij de bouw van mobiele waterreservoirs voor gezinnen met een laag inkomen in de gemeenschap Piedra Grande, Huixquilucan, Estado de Mexico. Door deze waterreservoirs kunnen ze water opslaan en filteren zodat het kan worden gebruikt als drinkwater, voor dieren of voor voedselproductie. Van hun vrijwilligerswerk zullen 20 gezinnen en meer dan 200 mensen profiteren.

Naast de lokale inspanningen op het gebied van waterrentmeesterschap, versterkt het wereldwijde donatieprogramma van Ecolab, Solutions for Life, de missie van het bedrijf voor het behoud en de bescherming van zoet water door middel van samenwerking met twee wereldwijde ngo's: TNC en Project WET Foundation.

Download casestudy

Deze casestudie is gemaakt om te voldoen aan de AWS-indicatoren 5.1.1, 5.2.1, 5.3.1. 5.4.1, 5.4.2, 5.5.1, 5.5.2 en 5.5.3. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met sustainability@ecolab.com.

Gerelateerde succesverhalen

Dit is een carrousel. Gebruik de knoppen Volgende en Vorige om er doorheen te navigeren of spring naar een dia via de diastippen.

Er werden geen gerelateerde succesverhalen gevonden.