1. Nalco Water Home
  2. Energiecentrale van papierfabriek maakt een einde aan een hardnekkig probleem

Energiecentrale van papierfabriek maakt een einde aan een hardnekkig probleem

DS Smith Logo

Inzicht

DS Smith, een wereldwijde producent van duurzaam verpakkingsmateriaal en speciaal papier, exploiteert een elektriciteitscentrale in Porcari, Italië, die elektriciteit produceert voor het elektriciteitsnet en stoom voor een aangrenzende papierfabriek.

De krachtcentrale werd met voortdurende uitdagingen geconfronteerd door intermitterende hoge niveaus van ijzercorrosiedeeltjes in het stoomopwekkingssysteem. Dit had een negatieve invloed op de ketels, maar ook op de productiviteit, winstgevendheid en algemene werking.

ecolabservicetruckicon

Innovatie

Tijd voor het team experts van Nalco Water. Zij identificeerden de bron van het magnetietverlies en implementeerden de D TRASAR™-technologie om de ijzeroxiden in het ketelwater te verminderen. Hierdoor vermindert het risico dat de fabriek stil komt te liggen. Het leidde ook tot minder waterafvoer uit ketels, erosie en corrosie, waardoor de onderhoudskosten daalden en de waterconsumptie afnam, zodat de impact op het milieu van de centrale kleiner werd.

Technologieën

3D TRASAR™-technologie voor ketels
Automatisering en regeling van ketelwater

Nalco Water werkt al 80 jaar in duizenden ketelinstallaties, vraagt en luistert, controleert en neemt monsters af. Inmiddels hebben we de traditionele prestatiegrenzen verlegd om onze klanten te helpen veilige, betrouwbare en kosteneffectieve stoom te produceren.

DS Smith eROI

Gerelateerde verhalen

Bezoekers die dit verhaal hebben gelezen, bekeken ook: