1. Home
  2. Veelvoorkomende knaagdiersoorten

Veelvoorkomende knaagdiersoorten

Veelvoorkomende soorten knaagdieren

Hoewel er veel verschillende soorten knaagdieren zijn, kunnen ze allemaal dezelfde fatale gevolgen hebben voor uw bedrijf. De wetenschappers van Ecolab begrijpen het beste hoe dit risico kan worden verholpen dankzij hun continue onderzoek naar knaagdieren. Meer inzicht in knaagdieren biedt ons meer handvaten om deze kennis toe te passen op de verbetering van apparatuur en serviceprotocollen voor het ontwikkelen van een succesvol draaiboek om ze in hun kraag te grijpen. Hieronder staan de meest voorkomende knaagdieren waar u op moet letten.

A field mouse (APODEMUS SYLVATICUS) is a common type of rodent
Hertenmuis
Peromyscus Maniculatus
Dit knaagdier komt voornamelijk voor in bossen, velden en tuinen en eet zaden, vruchten en insecten. De bosmuis is ongeveer 7 tot 10 cm groot en meestal bruin-rood van kleur op de rug met een witte buik. Hij kan heel goed klimmen en in de herfst en winter gemakkelijk gebouwen binnenkomen. Hij kan verschillende ziekten overbrengen, zoals het hantavirus pulmonaal syndroom.
House Mouse (Mus musculus)
Huismuis
Mus Musculus
De huismuis is klein en heeft een slank lichaam met een lengte van (5-7 cm (2-3 inches). De staart is 7-10 cm (3 tot 4) inches lang. Deze muis heeft doorgaans een lichtbruine tot grijze kleur, kleine zwarte ogen, een puntige snuit en grote oren.
The Norway Rat (Rattus norvegicus) is a common type of rodent
Noorse rat
Rattus Norvegicus
De Noorse rat met zijn bruine kleur, stugge vacht en grijsbruine buik, heeft een groot, omvangrijk lichaam en kleine ogen en oren. De staart is schilferig en korter dan het hoofd en lichaam van ongeveer 40 cm (16 inch).
DE DAKRAT (RATTUS RATTUS) is een veel voorkomend type knaagdier
Dakrat of zwarte rat
Rattus Rattus
De gestroomlijnde en slanke dakrat is te herkennen aan de zwarte kleur, grijsachtige buik en prominente ogen en oren. Met een gemiddelde lengte van ca. {[# 3]} cm (14 - 1/2 inches) is hij iets kleiner dan de Noorse rat, maar zijn haarloze staart is langer dan zijn hoofd en lichaam. Zoals de naam al aangeeft, is het waarschijnlijker dat hij bovenin de faciliteit wordt aangetroffen.
Rodent infographic
Download de knaagdiereninfographic

Leer meer over de biologie en het gedrag van knaagdieren en hoe u kunt voorkomen dat ze uw bedrijf binnenkomen.

Gerelateerde artikelen