De stand van zaken in watermilieubeheer

Als niemand het voortouw neemt op gebied van water, verdroogt de aarde. Het World Resources Institute voorspelt dat, onder de huidige omstandigheden, onze aarde in 20301 te maken krijgt met een watertekort van 56%. De blijvende effecten van waterstress hebben invloed op de gemeenschappen waarin we werken en wonen, en dwingen bedrijven, overheden en individuele personen om dringend actie te ondernemen. Als wereldleider op het gebied van water publiceert Ecolab elk jaar het Ecolab Watermark-onderzoek om te ontdekken waar en hoe deze eindige hulpbron kan worden beschermd. Door inzicht te vergaren in de standpunten en behoeften van het grote publiek, ontwikkelt Ecolab een business case voor positieve verandering gericht op een waterzekere toekomst.


Belangrijkste inzichten uit 2023

Het grote publiek maakt zich aanzienlijke zorgen over toegang tot schoon en veilig water. Consumenten houden overheden en industrieën verantwoordelijk voor waterbesparing en zijn bereid om zelf hun steentje bij te dragen. Consumenten vinden dat het bedrijven ontbreekt aan duidelijkheid over het aanpakken van de watercrisis, maar zijn van mening dat de crisis kan worden aangepakt door het onmiddellijk nemen van de juiste maatregelen.


Het percentage consumenten dat schoon en veilig water als een aanzienlijke ecologische zorg noemt. China2
Map of LA

ZUID-AMERIKA

92%
Map of China Mainland

China*

85%
Map of US

Verenigde Staten

82%
Map of EU

Europa

72%
Map of IMEA

India/MEA

72%
Map of AP

Azië-Pacific

65%
Percentage consumenten dat producten niet meer gebruikt/koopt vanwege de hoeveelheid water die het kost om deze te produceren.3
75% Donut Chart

China*

75%
66% Donut Chart

ZUID-AMERIKA

66%
65% Donut Chart

India/MEA

65%
40% Donut Chart

Europa

40%
38% Donut Chart

Azië-Pacific

38%
37% Donut Chart

Verenigde Staten

37%
Percentage consumenten dat vindt dat producenten/bedrijven over te weinig richtlijnen en/of plannen beschikken om waterschaarste te bestrijden.3
82% Donut Chart

China*

82%
78% Donut Chart

ZUID-AMERIKA

78%
78% Donut Chart

India/MEA

78%
66% Donut Chart

Europa

66%
65% Donut Chart

Azië-Pacific

65%
60% Donut Chart

Verenigde Staten

60%
  1. https://www.wri.org/research/achieving-abundance-understanding-cost-sustainable-water-future.
  2. Gebaseerd op de mate waarin 'zeer / enigszins bezorgd' werd geselecteerd.
  3. Gebaseerd op de mate waarin 'zeer / enigszins mee eens' werd geselecteerd.

*In de onderzoeksresultaten voor China zijn Hongkong, Macau en Taiwan niet meegenomen.

Watermilieubeheer verbeteren

Al meer dan 100 jaar werkt Ecolab aan het beschermen van levensnoodzakelijke hulpbronnen door watermilieubeheer te prioriteren in de eigen activiteiten en die van klanten. In meer dan 40 sectoren wereldwijd helpt Ecolab bedrijven een oplossing te vinden voor klimaat- en wateruitdagingen door hun watergebruik in cruciale processen te minimaliseren. We helpen onze klanten blijvende resultaten te boeken en een exponentieel rendement op investering (eROI) te behalen door klimaat-, water- en bedrijfsgroeidoelstellingen op elkaar af te stemmen.

Onze expertise

Geïnteresseerd in watermilieubeheer? Bekijk de volgende artikelen voor nieuws en trends met betrekking tot water.

Dit is een carrousel. Gebruik de knoppen Volgende en Vorige om er doorheen te navigeren of spring naar een dia via de diastippen.

Geen nieuwsartikelen gevonden

Onze oplossingen

Met het beheer van meer dan een triljoen liter water per jaar combineert Ecolab Connected Chemistry™ met digitale inzichten en sector-expertise om duurzaamheid en groei gezamenlijk te stimuleren.

Lees meer over hoe Ecolab u kan helpen om waterbeheer slim aan te pakken binnen uw bedrijf.

Ecolab Smart Water Navigator logo

Stel kansen vast met de Smart Water Navigator

Ecolab Water for Climate logo

Kies voor een zakelijke benadering met Ecolab Water for Climate™

3D TRASAR Powered by Ecolab3D logo

Beheer waterprestaties met 3D TRASAR™-technologie

Ecolab3D logo

Visualiseer inzichten met ECOLAB3D™ digitale services

Onze projecten

Wanneer het herstellingsvermogen van water wordt aangepakt, kunnen bedrijven floreren. De volgende casestudy's laten zien hoe Ecolab bijdraagt aan een positieve impact op de bedrijfs-, water- en klimaatdoelstellingen van onze klanten:

Dit is een carrousel. Gebruik de knoppen Volgende en Vorige om er doorheen te navigeren of spring naar een dia via de diastippen.

Geen verhalen gevonden

Onze partnerschappen

Onze partnerschappen met toonaangevende niet-gouvernementele organisaties (NGO's) versterken onze inzichten in en ons vermogen om invloed uit te oefenen op wereldwijde uitdagingen waar ons bedrijf, onze klanten en onze gemeenschappen mee te maken hebben. Hieronder volgt een overzicht: