Ecolab sluit zich aan bij Business Ambition for 1.5⁰C van het Global Compact van de VN

Het doel van het bedrijf is de uitstoot met 50% te verminderen per 2030 en tot klimaatneutraal te reduceren in 2050.

05 december 2019

ST. PAUL, Minnesota, VS - 5 december 2019 - Ecolab Inc., de wereldleider in water-, hygiëne- en energietechnologie en -diensten, heeft vandaag aangekondigd dat het zijn activiteiten en toeleveringsketen zal afstemmen op de Business Ambition for 1.5⁰ C van het V.N. Global Compact en zich zal inzetten om de eigen koolstofuitstoot te halveren per 2030 en tot klimaatneutraal te reduceren in 2050. Het bedrijf wil zijn steentje bijdragen in het beperken van de opwarming van de aarde tot 1,5 graden Celsius (2,7 F) of minder boven het pre-industriële niveau, de grens die door de V.N. nodig wordt geacht om de ergste gevolgen van klimaatverandering te vermijden.

"Klimaatverandering vraagt om urgente actie en het is van cruciaal belang dat we onze inspanningen versnellen om de impact ervan te beperken", aldus chairman en CEO van Ecolab, Douglas M. Baker, jr. "We hebben nog niet alle antwoorden op de vraag hoe we tot een klimaatneutrale koolstofuitstoot kunnen komen, maar het bedrijfsleven moet samen een impuls geven naar de toekomst. Daarom verbindt Ecolab zich aan 1,5°C."

Om dit mogelijk te maken zal Ecolab:

  • overstappen op 100% hernieuwbare energie in zijn activiteiten wereldwijd. In 2018 ondertekende het bedrijf een inkoopovereenkomst voor virtuele energie die 100% van de eigen energiebehoefte in Noord-Amerika zal dekken als het bijbehorende windmolenpark in 2020 online komt. Op dit moment is 99,4% van Ecolab's elektriciteit in Europa afkomstig van hernieuwbare bronnen.
  • de energiebesparingsprojecten in de fabrieken, kantoren en activiteiten van Ecolab wereldwijd uitbreiden
  • overstappen op elektrische servicevoertuigen
  • met partners uit de toeleveringsketen werken aan de toepassing van even ambitieuze klimaatdoelen.

Naast de inspanningen binnen de eigen activiteiten helpt Ecolab bedrijven over de hele wereld om beter bestand te zijn tegen de gevolgen van de klimaatverandering. Waterschaarste wordt verergerd door klimaatverandering en in 2018 heeft Ecolab geholpen 188 miljard gallon water te besparen. Het gebruik van water kost ook een aanzienlijke hoeveelheid energie, en deze waterbesparingen hielpen 19 biljoen BTU's aan energieverbruik en 1,1 miljoen ton aan broeikasgasemissies te voorkomen.

"Water is de ontbrekende schakel in de klimaatdiscussie", aldus Emilio Tenuta, vice president corporate sustainability bij Ecolab. "Als de wereldeconomie vooruitgang zou boeken op het gebied van duurzaam waterbeheer, zouden we een belangrijke stap dichter bij een meer klimaatbestendige wereld staan en tegelijkertijd onze CO2-uitstoot verminderen."

In het in 2018 gepubliceerde rapport, Global Warming of 1.5 °C, stelde het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) van de V.N. dat, op basis van de best beschikbare wetenschap, een opwarming van de aarde van 2 graden Celsius (3,6 F) boven het pre-industriële niveau niet langer veilig wordt geacht. Om de ergste gevolgen van klimaatverandering te vermijden moet de opwarming van de aarde worden gestopt bij 1,5 graden Celsius (2,7 F) of lager aldus het IPCC.

Het U.N. Global Compact, een groep van meer dan 9.500 bedrijven die samenwerken om duurzamere manieren van zakendoen te bevorderen, lanceerde de Business Ambition for 1.5⁰C in 2019 om bedrijven aan te sporen hun steentje bij te dragen aan het bereiken van dit doel. Per 4 december 2019 hadden 140 bedrijven zich aangesloten bij de Business Ambition for 1.5⁰C.

Over Ecolab

Ecolab (ECL) is een betrouwbare partner op bijna drie miljoen klantlocaties en is wereldwijd marktleider in technologieën en diensten voor de water-, hygiëne- en energiesector die mensen en vitale hulpbronnen beschermen. Met een jaarlijkse omzet van $ 15 miljard en meer dan 50.000 medewerkers levert Ecolab uitgebreide oplossingen en service op locatie ter bevordering van veilig voedsel, behoud van een schone omgeving, optimalisatie van water- en energiegebruik en verbetering van de operationele efficiëntie voor klanten in de voedsel-, gezondheids-, energie-, horeca- en industriesector in meer dan 170 landen over de hele wereld. www.ecolab.com

Volg ons op Twitter @ecolab, Facebook via facebook.com/ecolab, LinkedIn via Ecolab of Instagram via Ecolab Inc.

###

Contact:

Roman Blahoski

651.250.4385

MediaRelations@Ecolab.com

5 december 2019

 

Aanverwant nieuws