1. Home
  2. Meestrijden met de zorg

Meestrijden met de zorg

Toegewijd overal zorgprofessionals hulp te bieden

02 april 2020

De COVID-19-coronaviruspandemie zet zorgsystemen over de hele wereld onder druk, met verpleegkundigen en artsen in de frontlinie om het virus te bestrijden. 617 medewerkers van Anios, een dochteronderneming van Ecolab, hebben zich als missie gesteld om zorgprofessionals uit te rusten en de volksgezondheid te helpen beschermen. Hun initiatieven helpen om de broodnodige hygiëneoplossingen te bieden terwijl het bedrijf zich voorbereidt op de bestrijding van het coronavirus.

PRODUCTIE EN LOGISTIEK NAAR EEN HOGER NIVEAU TILLEN

Op de productielocatie in Noord-Frankrijk verlaten dagelijks 450 werknemers hun familie en huis om de 23 productielijnen te bedienen. Door samen te werken met copackers, en door planning en processen te herzien, heeft de fabriek 24 uur per dag recordaantallen handgels kunnen produceren en de capaciteit in zijn totaliteit vergroot.


"Onze prioriteit is het maken van handgels omdat de vraag naar dit product 10 keer is toegenomen. Sinds februari hebben we onze productiecapaciteit vergroot door een recordaantal van 300.000 liter handdesinfectiemiddel in een week te produceren, het dubbele van de normale productiecapaciteit."

 


Thomas Decoster
Fabrieksmanager

De teams verbeteren dagelijks hun efficiëntie. Individuele bijdragen helpen de productieprestaties te verbeteren. "We brainstormen over ideeën om onze manier van werken te verbeteren", zegt Bruno Lorthois, Mixing Manager, die heeft samengewerkt met Cédric Frelier, teamleider van Filling AT2, om een nieuw proces voor te stellen dat het gebruik van de mengtank maximaliseert. "Het was zeer bevredigend om te zien dat ons idee snel werd geïmplementeerd en om een zichtbaar effect te hebben op onze productiecapaciteit van gels."

Wanneer het grote publiek thuis moet blijven, is het beschermen van de gezondheid en veiligheid van werknemers terwijl zij doorgaan met het produceren van essentiële producten een prioriteit. Anios heeft al vroeg een reeks rigoureuze maatregelen geïmplementeerd, waaronder vrijwillige temperatuurcontroles bij binnenkomst in de fabriek, het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen, waaronder gezichtsmaskers, desinfectie in de lucht en uitgebreide reinigingen, en gratis reinigingsdoekjes en gels voor thuisgebruik. Trainingen over persoonlijk hygiëne worden dagelijks gegeven.

Ondanks de druk is de betrokkenheidscultuur om de volksgezondheid te beschermen voelbaar. Dankzij cruciale samenwerking met transportbedrijven heeft het logistieke team, onder leiding van Raoul Dovi, ook records verbroken door dagelijks tot wel 60 procent meer vrachtwagens vol producten op weg te sturen om producten aan klanten over de hele wereld te leveren.

"Onze logistieke partners geven prioriteit aan onze verzoeken om ervoor te zorgen dat we aan ziekenhuizen kunnen leveren. Ze gaan zelfs nog een stapje verder door dringende bestellingen per taxi te bezorgen om de continuïteit van de zorg te garanderen. Iedereen draagt zijn steentje bij en ik zou nergens anders willen zijn dan hier", zegt Raoul Dovi, logistiek manager.

ONDERSTEUNEN VAN INDUSTRIËLE INSPANNINGEN VOOR DE PRODUCTIE VAN HANDGELS

Met meer dan 70 procent van de medewerkers nog dagelijks ter plaatse in het controle- en onderzoekslaboratorium, onderzoekt het team manieren om ervoor te zorgen dat de productie kan doorgaan. Als de productie stijgt, kan dit tot gevolg hebben dat sommige grondstoffen schaars worden. Ze registreren nieuwe leveranciers binnen enkele dagen en ontwikkelen alternatieve formules om het recept indien nodig aan te passen. 

"We gebruiken een verdikkingsmiddel in onze producten om deze geltextuur te maken. Ons formuleteam kijkt naar andere back-upgrondstoffen die het verdikkingsmiddel zouden kunnen vervangen om dezelfde reologie en veiligheid voor de gebruiker te bereiken", aldus Gaetan Rauwel, vicepresident, RD&E, Healthcare EMEA. "Prioriteit is het waarborgen van de continuïteit van de productie van desinfecterende producten.

DE JUISTE PRODUCTEN OP DE PLAATSEN KRIJGEN WAAR ZE HET MEEST NODIG ZIJN 

In een tijd waarin de vraag exponentieel toeneemt, is het beheer van verzoeken van klanten gevoelig, met als gevolg een grotere behoefte om prioriteit te geven aan bestellingen. Het commerciële team werkt nauw samen met autoriteiten en belangrijke besluitvormers in de markt om de meest dringende behoeften te identificeren. Dankzij het inzicht van het verkoopteam wordt de toewijzing van de geproduceerde partijen producten dagelijks geprioriteerd om te worden verspreid daar waar ze het meest nodig zijn.  

"De commerciële en klantenserviceteams blijven het niveau van klantintimiteit handhaven, ondanks de quarantainemaatregelen, met een toename van 50 procent in verzoeken," zei Pascal Sabathe, vicepresident ziekenhuisverzorging voor Anios in Frankrijk. "Iedereen zet zich volledig in om de producten te leveren die zo cruciaal zijn om de verspreiding van het virus tegen te gaan." 

Klantondersteuning en continuïteit van de zorg zijn het motto van de hele organisatie. Het verkoop- en klantenserviceteam dat 49 medewerkers telt, is geherstructureerd om thuiswerken maximaal mogelijk te maken met een permanente kantoorbezetting van vijf personen.  


„"In mijn 20 jaar bij Anios heb ik veel situaties met klanten meegemaakt. Ze zijn echt dankbaar voor de inspanningen die we leveren om ziekenhuizen te voorzien van kritische producten. Een persoon die ik onlangs telefonisch hielp, bedankte me voor wat ik doe voor ons land en het maakte me trots op de rol die we spelen in dit gevecht tegen het coronavirus."


Sandrine Hebant
Administratief medewerkster

Aanverwant nieuws

Bekijk al het nieuws