1. Home
  2. Ecolab onthult grootste R&D-centrum voor hygiëne in Europa voor de gezondheidszorgsector

Ecolab onthult grootste R&D-centrum voor hygiëne in Europa voor de zorgsector

Ecolab en Anios hebben de capaciteit van hun Luce Letartre Center of Excellence in Sainghin-en-Mélantois, in Noord-Frankrijk, meer dan verdubbeld

11 september 2020
Inauguration of the Luce Letartre Center of Excellence in Sainghin-en-Mélantois

Sainghin-en-Melantois, Frankrijk - 11 september 2020 - Vandaag hebben Ecolab, de wereldleider in oplossingen en diensten op het gebied van water, hygiëne en infectiepreventie, en Laboratoires Anios, een Ecolab-bedrijf dat gespecialiseerd is in oplossingen voor de gezondheidszorg, de uitbreiding van hun Luce Letartre Research Center in Sainghin-en-Mélantois, in het noorden van Frankrijk, ingehuldigd. Het centrum van 2.000 vierkante meter verdubbelt de onderzoeks- en innovatiecapaciteit van de locatie en zal het bedrijf helpen om sneller innovaties voor infectiepreventie in de gezondheidszorg te lanceren.

De volgende personen waren aanwezig bij het inhuldigingsevenement van Ecolab en Anions: Franck Riester, de Franse minister voor buitenlandse handel en economische aantrekkelijkheid, Agnès Pannier-Runacher, de Franse minister voor industrie en Nicolas Ventre, de adjunct-secretaris-generaal van de noordelijke departement.

"Ecolab is al lang en wijdverspreid aanwezig in Frankrijk en deze investering toont aan dat het bedrijf nog steeds veel vertrouwen heeft in de Franse economie", aldus Franck Riester. "Internationale investeerders hebben vertrouwen in Frankrijk, omdat onze pro-business agenda duidelijk is en blijft. Het herstelplan 'France Relance' ondersteunt deze strategie en versterkt en transformeert onze economie in de richting van een groen, concurrerend en duurzaam model. 

De Ecolab-Anios-faciliteit is het enige onderzoekscentrum in Europa dat specifieke laboratoria voor chemieformulering, microbiologie, analytische chemie en virologie integreert, de nieuwste toevoeging aan de capaciteiten van de groep. Uitgerust met de nieuwste technologie kan dit onderzoekscentrum hygiëne- en infectiepreventieproducten ontwikkelen om infecties in de gezondheidszorg te bestrijden en de effectiviteit van de productportfolio op alle soorten bacteriën, virussen, schimmels, gisten en andere opkomende micro-organismen die in een ziekenhuisomgeving aanwezig zouden kunnen zijn, aan te tonen. Het gehele onderzoekscentrum is GLP- en ISO: 17025-gecertificeerd, wat bijdraagt aan de internationale herkenning en naleving.

"Dit Center of Excellence heeft een capaciteit en mogelijkheden die ongekend zijn voor Europa", aldus Chafik Hilal, general manager van Ecolab Europe's Healthcare divisie. "Deze uitbreiding ondersteunt onze groeiambities door de wetenschappelijke en commerciële expertise van Ecolab en Anios te combineren om ziekenhuizen te helpen nosocomiale infecties te verbannen en de volksgezondheid te beschermen. Nosocomiale infecties zijn verantwoordelijk voor 37.000 sterfgevallen per jaar in Europa."

Het uitgebreide Luce Letartre Research Center werd oorspronkelijk gebouwd in 2012 en beschikt over de nieuwste technologieën om de effectiviteit van nieuwe desinfecterende formules op infectieveroorzakende micro-organismen te ontwikkelen en te testen. Door de toegenomen capaciteit zullen de 37 werknemers van de vestiging meer dan 22.000 tests per jaar kunnen uitvoeren en solide gegevens kunnen leveren terwijl de bedrijven productregistraties in meerdere landen nastreven.

De COVID-19-pandemie heeft het belang van gezondheid en effectieve hygiënemaatregelen onderstreept. Om zorginstellingen te steunen in hun strijd tegen SARS-CoV-2 hebben Ecolab en Anios de productie van infectiepreventieproducten, zoals het handdesinfectiemiddel op alcoholbasis Aniosgel, aanzienlijk verhoogd. De locatie in Sainghin-en-Melantois werkt sinds 2020 februari 24 uur per dag, zeven dagen per week. Dit heeft de totale productie met 20 procent verhoogd en de output van handgel op alcoholbasis verdubbeld om de Franse markt en andere delen van de wereld ervan te kunnen voorzien.

Over Ecolab
Ecolab (ECL) is een vertrouwde partner op bijna drie miljoen locaties van commerciële klanten en wereldleider op het gebied van water-, hygiëne- en infectiepreventieoplossingen en -services. Met een jaaromzet van $ 13 miljard en meer dan 45.000 medewerkers levert Ecolab uitgebreide oplossingen, inzichten op basis van data en gepersonaliseerde service ter bevordering van veilig voedsel, behoud van een schone omgeving, optimalisatie van water- en energiegebruik, en verbetering van de operationele efficiëntie en duurzaamheid voor klanten in de voedsel-, gezondheidszorg-, horeca- en industriesector in meer dan 170 landen over de hele wereld. www.ecolab.com

Volg ons op Twitter @ecolab, Facebook via facebook.com/ecolab, LinkedIn via Ecolab of Instagram via Ecolab Inc.

###

 

Contactpersoon voor de media:
Laetitia Tettamanti
Communications Manager Ecolab Europe
Laetitia.Tettamanti@ecolab.com
+44 7795300685

Aanverwant nieuws