Ecolab is voor het 18e opeenvolgende jaar uitgeroepen tot een van 's werelds meest ethische bedrijven

04 maart 2024
Graphic recognizing Ecolab as one of the World’s Most Ethical Companies

Ecolab is een van de slechts zes organisaties die sinds het instellen van de onderscheiding de titel elk jaar hebben verdiend

Ecolab Inc., een mondiale leider op het gebied van duurzaamheid met oplossingen en diensten op het gebied van water, hygiëne en infectiepreventie ter bescherming van mensen en de hulpbronnen die levensnoodzakelijk zijn, heeft vandaag aangekondigd tot een van 's werelds meest ethische bedrijven uitgeroepen te zijn door Ethisphere, een wereldleider in het definiëren en bevorderen van de normen voor ethische bedrijfspraktijken. Ecolab heeft de titel al 18 opeenvolgende jaren verdiend sinds de eerste toekenning door Ethisphere in 2007.

'Bij Ecolab beschouwen we ethische bedrijfspraktijken als een hoeksteen van wat het betekent om een verantwoordelijk en winstgevend bedrijf te zijn,' zei Christophe Beck, Chairman en CEO, Ecolab. 'Ons inzetten om het goede te doen, en het goede doen, is de manier waarop we onze beloften kunnen waarmaken en onze positieve impact op de wereld kunnen vergroten.'

Ecolab streeft ernaar ethisch, verantwoord en duurzaam te opereren en de 48.000 medewerkers van het bedrijf zijn standvastig in hun inzet voor het handhaven van de hoogste wettelijke en ethische normen. De gedragscode van Ecolab kenschetst de principes en ethiek waaraan alle medewerkers worden geacht zich te houden bij hun handelimgen namens het bedrijf. De waarden die in de gedragscode worden weerspiegeld, helpen Ecolab succesvol te blijven op een steeds competitiever wordende mondiale markt.

Bij het bepalen van de lijst van World's Most Ethical Companies beoordeelt Ethisphere bedrijven kwalitatief en kwantitatief in vijf categorieën. Het eigen beoordelingssysteem, het Ethics Quotient® (EQ), werkt met een vragenlijst van meer dan 200 vragen om op een consistente en gestandaardiseerde wijze gegevens te verkrijgen over de ethische cultuur, ethiek- en nalevingsprogramma's, het maatschappelijk verantwoord ondernemen en programma's voor impact op de gemeenschap, en andere aspecten van een ethische organisatie.

De volledige lijst van Ethisphere van 2024 World's Most Ethical Companies kunt u hier bekijken: worldsmostethicalcompanies.com/honorees.

Over Ecolab

Ecolab (NYSE:ECL), een vertrouwde partner voor miljoenen klanten, is wereldwijd leidend in duurzaamheid en biedt oplossingen en diensten op het gebied van water, hygiëne en infectiepreventie die mensen en levensnoodzakelijke hulpbronnen beschermen. Het op een eeuw aan innovatie voortbouwend Ecolab heeft een jaarlijkse omzet van 15 miljard dollar, meer dan 48.000 medewerkers en activiteiten in meer dan 170 landen over de hele wereld. Ecolab levert uitgebreide, op wetenschap gebaseerde oplossingen, gegevensgestuurde inzichten en service van wereldklasse ter verbetering van voedselveiligheid, behoud van schone en veilige omgevingen en optimalisatie van water- en energieverbruik. Met innovatieve oplossingen verbetert Ecolab de operationele efficiëntie en duurzaamheid voor klanten in de sectoren voeding, gezondheidszorg, levenswetenschappen, horeca en industrie.

www.ecolab.com

Volg ons op LinkedIn @Ecolab, Twitter @Ecolab, Instagram @Ecolab_Inc en Facebook @Ecolab.

Over Ethisphere

Ethisphere® is de wereldleider in het definiëren en bevorderen van de normen voor ethische bedrijfspraktijken die het bedrijfskarakter, marktplaatsvertrouwen en zakelijk succes bevorderen. Ethisphere heeft een diepgaande expertise in het met behulp van op gegevens gebaseerde inzichten meten en definiëren van ethische kernnormen die bedrijven helpen het bedrijfskarakter te verbeteren. Ethisphere beloont superieure prestaties via het erkenningsprogramma World's Most Ethical Companies®, biedt een gemeenschap van experts uit de sector met de Business Ethics Leadership Alliance (BELA) en presenteert trends en best practices op het gebied van ethiek met Ethisphere Magazine. Ethisphere helpt ook de bedrijfsprestaties te verbeteren door middel van datagestuurde beoordelingen, benchmarking en begeleiding. Meer informatie over Ethisphere is te vinden op https://www.ethisphere.com.

(ECL-C)

Kyle Kapustka

612-708-4304

MediaRelations@Ecolab.com

Bron: Ecolab Inc.

Aanverwant nieuws