Ecolab toont leiderschap in watermilieubeheer met nieuwe WAVE-certificering van The Water Council

25 juli 2024
Water Stewardship Verified (WAVE) Logo at the top and water background at the bottom

ST. PAUL, Minn. - 25 juli 2024 - Ecolab Inc., een wereldwijde leider op het gebied van duurzaamheid die oplossingen en diensten voor water-, hygiëne- en infectiepreventie aanbiedt, heeft aangekondigd dat het een nieuwe Water Stewardship Verified (WAVE)-certificering heeft ontvangen voor de toonaangevende inspanningen op het gebied van waterbeheer in de Ecolabp-faciliteiten. De WAVE-certificering, een programma dat bedrijven helpt de uitvoering en rapportage van hun watermilieubeheer te versnellen, toont aan dat Ecolab strategisch prioriteit heeft gegeven aan watergerelateerde actie daar waar dit het belangrijkst is, wat heeft geleid tot betekenisvolle resultaten voor de activiteiten, klanten, partners en lokale gemeenschappen.

WAVE is een onafhankelijk geverifieerd programma van The Water Council dat organisaties helpt bij het beoordelen van watergebruik, -impact en -risico's binnen de gehele onderneming. Het voorziet in een raamwerk voor deelnemers om voortgang te boeken in initiatieven op het gebied van watermilieubeheer die de organisatorische doelen combineren met impactvolle acties op locatieniveau.

Ecolab erkent het belang van water in bescherming van het milieu, menselijke gezondheid en economische ontwikkeling in lokale gemeenschappen. Met een robuuste strategie voor watermilieubeheer voor alle faciliteiten wereldwijd boekt het bedrijf vooruitgang richting de ambitie om een netto positieve waterimpact te breiken.

"Effectief watermilieubeheer blijft in onze werkzaamheden centraal staan, zodat Ecolab per 2030 een netto positieve waterimpact kan bereiken," zegt Emilio Tenuta, Senior Vice President en Chief Sustainability Officer, bij Ecolab. "Deze WAVE-certificering is verder bewijs van het ongelooflijke werk van het Ecolab-team aan het ondernemingsbreed implementeren van een watermilieubeheerstrategie die aansluit bij onze lokale acties."

Vanuit de visie voor het creëren van 2030 Positive Impact wil Ecolab de waterimpact met 40% per productie-eenheid te verminderen over de gehele onderneming1. Kort geleden, in 2023, heeft het bedrijf projecten op het gebied van watermilieubeheer gerealiseerd die hebben geleid tot een waterbesparing van meer dan 153 miljoen gallon (~580.000 kubieke meter). Voortbouwend op de successen en lessen van eigen projecten op het gebied van watermilieubeheer, past Ecolab zijn expertise en technologie toe om klanten te helpen hun eigen doelstellingen op het gebied van watermilieubeheer te bereiken. In 2023 hielp Ecolab klanten om 226 miljard gallon water te besparen. Het bedrijf ligt op schema om klanten te helpen om tegen 2030 300 miljard gallon water te besparen.

Na een grondige waterrisicobeoordeling en als onderdeel van het wateractieplan werkt Ecolab aan de implementatie van strategieën voor waterreductie, -hergebruik, -recycling en -aanvulling in de faciliteiten en in bassins met hoge waterstress om de watervoorraden van omliggende gemeenschappen te helpen beschermen. Of het nu gaat om het gebruik van niet-drinkbaar water in productieprocessen, het implementeren van geavanceerde waterterugwinningssystemen, of het werken aan de bescherming en het herstel van lokale stroomgebieden door middel van op natuur gebaseerde oplossingen, Ecolab zet zich overal waar het bedrijf actief is in voor voortdurende verbetering in behoud, hergebruik, recycling en herstel van water.

Na het rigoureuze proces om de WAVE-certificering te behalen, versterkt Ecolab het cruciale belang van het verzamelen van gegevens met hoge ingrediteit, het benutten van realtime inzichten en een alomvattende, ondernemingsbrede benadering van slim waterbeheer. De inzet van het bedrijf om verantwoorde praktijken op het gebied van watermilieubeheer in te voeren is belangrijker dan ooit nu de verwachtingen van consumenten ten aanzien van watermilieubeheer toenemen en de wereldwijde watercrisis heviger wordt. Het behalen van de WAVE-certificering voor de faciliteiten van Ecolab versterkt de positie van Ecolab op het gebied van watermilieubeheer nog meer, waardoor het bedrijf zijn missie kan voortzetten om de meest vitale hulpbronnen van onze wereld te beschermen.

Bezoek voor meer informatie over de inspanning van Ecolab op het gebied van het watermilieubeheer: https://www.ecolab.com/corporate-responsibility/environment/water-stewardship 

1Vanaf 2018 als basisjaar

"Deze WAVE-certificering is verder bewijs van het ongelooflijke werk van het Ecolab-team aan het ondernemingsbreed implementeren van een watermilieubeheerstrategie die aansluit bij onze lokale acties."

Emilio Tenuta

Ecolab Senior Vice President en Chief Sustainability Officer

Over Ecolab

Ecolab (NYSE:ECL), een vertrouwde partner voor miljoenen klanten, is wereldwijd leidend in duurzaamheid en biedt oplossingen en diensten op het gebied van water, hygiëne en infectiepreventie die mensen en levensnoodzakelijke hulpbronnen beschermen. Het op een eeuw aan innovatie voortbouwend Ecolab heeft een jaarlijkse omzet van 15 miljard dollar, meer dan 48.000 medewerkers en activiteiten in meer dan 170 landen over de hele wereld. Ecolab levert uitgebreide, op wetenschap gebaseerde oplossingen, gegevensgestuurde inzichten en service van wereldklasse ter verbetering van voedselveiligheid, behoud van schone en veilige omgevingen en optimalisatie van water- en energieverbruik. Met innovatieve oplossingen verbetert Ecolab de operationele efficiëntie en duurzaamheid voor klanten in de sectoren voeding, gezondheidszorg, levenswetenschappen, horeca en industrie. 

www.ecolab.com

Volg ons op LinkedIn @Ecolab, Twitter @Ecolab, Instagram @Ecolab_Inc en Facebook @Ecolab.

Over The Water Council

The Water Council (TWC) is een mondiaal knooppunt met toewijding aan het oplossen van kritieke wateruitdagingen door stimulering van innovatie op het gebied van zoetwatertechnologie en bevordering van watermilieubeheer. Voortbouwend op meer dan een eeuw aan innovatie heeft TWC een van de meest geconcentreerde en volwassen watertechnologieclusters ter wereld samengesmolten vanuit het hoofdkantoor in het Global Water Center in Milwaukee, Wisconsin, VS. TWC erkent de noodzaak om wereldwijd slimmer en duurzamer gebruik te maken van water en promoot ook watermilieubeheer als een natuurlijke aanvulling op waterinnovatie bij de inspanningen om zoetwatervoorraden in het Middenwesten en over de hele wereld te behouden. Tegenwoordig heeft The Water Council de status van een wereldleider in de waterindustrie en een van Amerika's belangrijkste economische ontwikkelingsclusters, zoals erkend door overheidsinstanties, Brookings en de Harvard Business School.

 

Contact

Kyle Kapustka

612-708-4304

MediaRelations@Ecolab.com

Aanverwant nieuws