Portfolio en locatie van Soluscope voor geautomatiseerde endoscopereiniging bereikt MDR-certificering

Oplossingen en locatie voor endoscopereiniging van Ecolab behoren tot de eersten die voldoen aan de strenge Europese regelgeving voor medische hulpmiddelen.

03 september 2024
Soluscope office front view

Ecolab, een wereldwijde leider op het gebied van duurzaamheid die oplossingen biedt voor water, hygiëne en infectiepreventie, kondigt met trots de certificering aan voor de Verordening Medische Hulpmiddelen van de Europese Unie 2017/745 (EU MDR) voor locatie en portfolio van Soluscope. Deze prestatie toont aan dat medische hulpmiddelen van het merk Soluscope voldoen aan de strenge veiligheids- en prestatievereisten van de regelgevende instanties van de EU.

Ecolab is in het certificeringsproces nauwkeurig geëvalueerd op veiligheid, kwaliteit en naleving van klinische vereisten. Door strenge proeftesten en voortdurende bewaking voldoen onze apparaten steeds aan de hoogste normen.

Door aan de MDR-regelgeving te voldoen hebben we onze processen versterkt om het hoogste niveau van controle en toezicht te garanderen op de medische hulpmiddelen die we produceren en distribueren en bieden we werldwijd kwaliteitsoplossingen voor zorginstellingen. De certificering onderstreept onze toewijding aan kwaliteit, patiëntveiligheid en uitmuntende naleving van regelgeving.

"Deze eerste MDR-certificering van ons portfolio van Soluscope maakt de weg vrij voor een reeks innovaties met CE-merk die we de komende maanden zullen lanceren. Het geeft een keurmerk voor kwaliteit en veiligheid aan de honderden zorginstellingen waarmee we samenwerken.

Christophe Duhayer

Senior Vice President en General Manager, Ecolab Healthcare Europe

 

De eerste oplossing die onder deze nieuwe MDR-certificering wordt gelanceerd, is de Serie XS, een exclusieve geautomatiseerde oplossing voor kleine endoscopen, die een snelle ISO15883-1&4 gevalideerde cyclus biedt, inclusief volledige traceerbaarheid om het risico op besmetting te verkleinen. 

De MDR-certificering van Ecolab voor het portfolio van Soluscope zal de aanhoudende groei van het bedrijf in de sector voor geautomatiseerde endoscoopreiniging blijven ondersteunen en de wereldwijde expansie versterken. 

 

Aanverwant nieuws