OccassionalInvaders_edited1

Incidenteel of seizoensgebonden ongedierte - Ecolab EU

Bij incidenteel of seizoensgebonden ongedierte, soms aangeduid als 'occasionele binnendringers', gaat het om een willekeurig aantal insecten dat afhankelijk van het seizoen gebouwen binnendringt. Deze insecten leven doorgaans buiten en begeven zich per ongeluk of instinctief naar binnen wanneer ze zoeken naar voedsel, water en beschutting tegen vijandige elementen zoals extreme kou of hitte. In de meeste gevallen richten ze weinig of geen schade aan, maar hun aanwezigheid kan hinderlijk zijn voor uw klanten en medewerkers.

Het probleem van occasionele indringers

occasionele indringers zijn insecten of andere geleedpotigen die gebouwen binnendringen en zich doorgaans niet binnenshuis kunnen voortplanten. Hoewel ze weinig of geen schade aanrichten, wordt hun aanwezigheid absoluut als hinderlijk ervaren.

Bekende occasionele indringers zijn onder andere de volgende, maar deze lijst is niet uitputtend:

  • Duizendpoten
  • Boxelder bugs (uit de familie van glasvleugelwantsen)
  • Krekels
  • Processierupsen
  • Oorwurmen
  • Houtluizen

Deze insecten zijn op vrijwel elke locatie in een gebouw te vinden omdat ze ronddolen in een onnatuurlijke omgeving. Occasionele indringers worden vaak gevonden in de buurt van ramen of andere openingen, terwijl ze proberen het gebouw te verlaten.

Occasionele indringers veroorzaken over het algemeen geen problemen voor de gezondheid of gebouwen, zolang ze maar in kleine aantallen voorkomen. Een plaag kan echter allergieën veroorzaken of een hygiënisch probleem worden. Wanneer ze zichtbaar zijn, kunnen deze insecten uw klanten of medewerkers verontrusten als ze deze zien. Meestal maken mensen geen onderscheid tussen occasionele indringers en plaagdieren die ziekten dragen. Dit kan een negatief beeld creëren. Om deze redenen kunnen occasionele indringers net zo schadelijk zijn als frequente indringers zoals kakkerlakken of fruitvliegen.

Het uitgebreide plaagprogramma van Ecolab kan uw faciliteit helpen beschermen door de indringers uit uw gebouw te verwijderen. Met ons advies op locatie, datagestuurde rapportage, 24/7/365 klantenondersteuning en voorlichtingstools om medewerkers bewuster te maken van hoe ze ongedierteactiviteiten kunnen voorkomen.

Wanneer u kiest voor een samenwerking met ongediertebestrijdingsexperts van Ecolab, kunt u er zeker van zijn dat u innovatieve, op wetenschap gebaseerde oplossingen krijgt aangeboden om uw klanten en personeel alsook uw faciliteit ongediertevrij te houden.

spring flooding
Overstromingen in het voorjaar creëren optimale omstandigheden voor ongedierte
Tijdens overstromingen moet de primaire focus liggen op het beschermen van leven en eigendom. Maar het is ook van cruciaal belang om snel te handelen en de intensiteit van plaagbestrijdingsactiviteiten op te voeren en zo uw bedrijfsactiviteiten te beschermen.

Ons ongediertebestrijdingsaanbod

Lees meer over ons aanbod voor ongediertebestrijding

No related pest elimination offerings were found.