1. Home
  2. Kleine vliegen en de klantenervaring
People out to eat sitting around a table.

Kleine vliegen en de klantenervaring

U geniet van een maaltijd met vrienden in een restaurant en ziet een fruitvlieg voor u zoemen. U ervaart dit waarschijnlijk als hinderlijk, maar wist u dat het ook een teken is van hygiënische problemen in het restaurant?

Kleine vliegen en de klantenervaring

U geniet van een maaltijd met vrienden in een restaurant en ziet een fruitvlieg voor u zoemen. U ervaart dit waarschijnlijk als hinderlijk, maar wist u dat het ook een teken is van hygiënische problemen in het restaurant? Steeds meer consumenten (en gezondheidsinspecteurs) weten dat kleine vliegen een teken kunnen zijn van grotere zorgen in een foodservicefaciliteit. Wat vroeger een geïsoleerde ervaring was voor een paar klanten, kan nu een grote impact hebben op het verkeer naar uw locatie door sociale media en online toegang tot restaurantbeoordelingen. De zakelijke impact van een negatieve beoordeling kan aanzienlijk zijn, aangezien uit onderzoek blijkt dat een extra halve ster op Yelp.com ertoe kan leiden dat restaurants 49% vaker uitverkopen.1

Goede bedrijfshygiëne is cruciaal in de strijd tegen kleine vliegen. Als u dit soort vliegen in uw instelling opmerkt, probeer dan te zien waar ze samenkomen. Zoek naar vocht en bederf in de buurt (soms onder en rond rottende groenten en vruchten, afvoeren, vloermatten en vuilniscontainers), die de broedplaats kunnen zijn. De aantrekkingskracht van buitenaf kan worden verminderd door het gebruik van hogedruk-natriumdamplampen, het verwijderen van planten bij de fundering, het schoonmaken van vuilniscontainers en het afdichten van scheuren en spleten. Als na grondige reiniging de vliegen hardnekkig blijken, kan Ecolab helpen bij de behandeling en voortdurende bescherming.

1 https://are.berkeley.edu/~jmagruder/Anderson%20and%20Magruder.pdf

 

 

Meer bronnen

Fruit fly.
Feiten over kleine vliegen

Afhankelijk van het type vliegen dat aanwezig is, kunnen er verschillende acties nodig zijn voor behandeling en eliminatie. Inzicht in enkele van de meest voorkomende soorten kleine vliegen en hun favoriete broedplaatsen kan helpen bij het voorkomen van vliegen in uw faciliteit.

Fruit flies on an orange.
Kleine vliegen en voedselveiligheid

Hoewel de fruitvlieg (ook wel bekend als een kleine vlieg) van oudsher wordt beschouwd als een hinderlijke plaag, blijkt uit recent onderzoek dat kleine vliegen voedsel verontreinigen met bacteriën die worden meegevoerd van onhygiënische oppervlakken (zoals afval, afvoeren, dweilen enz.).

Small flies on fruit.
Bestrijding en preventie van vliegen

Er zijn veel eenvoudige acties die een groot verschil kunnen maken om een fruitvliegplaag te voorkomen.