1. Home
  2. Waarom residuen van ontsmettingsmiddelen belangrijk zijn

Waarom residuen van ontsmettingsmiddelen belangrijk zijn

Door Don Singer, Senior Microbiology Technical Consultant, Ecolab Life Sciences en Madison Hoal, Global Technical Consultant, Ecolab Life Sciences voor Pharmaceutical Technology, volume 44, nummer 6, paginanummer: 28-31,60

Waarom residuen van ontsmettingsmiddelen belangrijk zijn

Historisch gezien is de reiniging de verwijderingsstap van "restverontreiniging" geweest en volgde daarna de desinfectie, waarbij het desinfectiemiddel vaak voor onbepaalde tijd op de oppervlakken achterbleef. In oude cleanroom-omgevingen werd vaak het oude adagium gevolgd dat "zichtbare desinfectieresiduen op het oppervlak een preventieve maatregel zijn". Maar deze manier van denken zou wel eens aan het veranderen kunnen zijn. De auteurs hebben gezien dat de regelgevers zich steeds meer zorgen maken over de residuen van desinfectiemiddelen nadat ze zijn aangebracht. 

Het uitgangspunt van de huidige gedachtengang binnen de industrie, en recente nalevingsmandaten, is dat elk chemisch residu een potentiële chemische of deeltjesverontreiniging voor een proces en mogelijk een product is. Deze hernieuwde aandacht heeft geleid tot een verandering van het legacy-denken naar een overweging hoe desinfectieresiduen te beoordelen en aan te pakken, met inbegrip van een evaluatie van welke andere eigenschappen dan de werkzaamheid, zoals het residu-profiel, moeten worden overwogen voor reinigings- en desinfectiemiddelen.

Lees het volledige artikel op de website van Pharmaceutical Technology.

 

Lees het volledige artikel

_

Maak kennis met Madison Hoal, Ecolab Global Technical Consultant

_

Maak kennis met Donald Singer, Ecolab Senior Microbiology Consultant

Ecolab Life Sciences

Ecolab Life Sciences

De Life Sciences-divisie van Ecolab richt zich op het ontwikkelen van de best mogelijke producten en diensten ter ondersteuning van onze klanten in de farmaceutische en persoonlijke verzorgingssector.

Gerelateerde artikelen over cleanrooms