Ecolab ontvangt onderscheiding voor inzet voor diversiteit, gelijkheid en inclusie

03 oktober 2024
Senior managers en Executive Leadership Council-leden van Ecolab, Calvin Emanuel, Tiffany Atwell en Chris Roberts.

Senior managers en Executive Leadership Council-leden van Ecolab, Calvin Emanuel, Tiffany Atwell en Chris Roberts.

Diversiteit, gelijkheid en inclusie (DGI) spelen al lang een centrale rol in de missie van Ecolab. Ze vormen de basis voor de inspanningen van het bedrijf om een ​​cultuur te creëren waarin elke medewerker zich gesteund en gewaardeerd voelt. Door prioriteit te geven aan DGI-inspanningen verbetert Ecolab niet alleen de werkcultuur, maar versterkt ook de eigen concurrentiepositie. Hierdoor kan het bedrijf innoveren en effectief reageren op de behoeften van klanten. De inzet van het bedrijf om een inclusieve omgeving te creëren wordt weerspiegeld in uitgebreide DGI-initiatieven op het gebied van werving, loopbaanontwikkeling en maatschappelijke betrokkenheid.

Ecolab is er trots op te kunnen melden dat haar inspanningen wereldwijd zijn erkend met de 2024 Corporate Award van de Executive Leadership Council (ELC). Deze prestigieuze prijs erkent organisaties die blijk geven van voorbeeldige partnerschap, samenwerking en een standvastige inzet voor DGI.

De ELC is een toonaangevende wereldwijde organisatie die zich richt op het vergroten van de vertegenwoordiging van zwarte mensen in leiderschapsrollen en het bevorderen van inclusieve bedrijfspraktijken. De 2024 Corporate Award wordt uitgereikt tijdens het ELC Recognition Gala op 3 oktober 2024 in Washington, D.C., ter ere van de prestaties van Ecolab bij het integreren van DGI in alle facetten van haar activiteiten.

 

Impact bevorderen via DGI-leiderschap

De robuuste inzet van Ecolab voor DGI-initiatieven heeft een belangrijke rol gespeeld bij het verkrijgen van deze erkenning door de ELC. Deze inspanningen dragen bij aan de DGI-doelstellingen en creëren een omgeving waarin alle teamleden zich erkend en ondersteund voelen. Hoofdprogramma's zijn:

  • Forum voor zwarte leiders: Dit forum, opgericht in 2017, faciliteert mentorschap en dialoog tussen een breed talentenscala en het management van Ecolab. De deelname is met 60% toegenomen, wat de inspanning van het bedrijf aan het ondersteunen van opkomende leidinggevenden onderstreept.

  • Diversiteitstrainingsprogramma's: Ecolab biedt uitgebreide trainingsinitiatieven die het begrip en de samenwerking tussen werknemers bevorderen en deze de nodige hulpmiddelen bieden om een ​​inclusieve werkplek te creëren.

  • Werknemersresourcegroepen (ERG's): ERG's van Ecolab zorgen voor veilige ruimtes waar medewerkers met elkaar in contact kunnen komen, ervaringen kunnen delen en een gemeenschapsgevoel binnen de organisatie kunnen creëren.

  • Samenwerking met het ELC: Ecolab werkt samen met ELC om diversiteit in leiderschap binnen het ondernemingslandschap te bevorderen. Het bedrijf neemt deel aan ELC-programma's die ondervertegenwoordigd talent ondersteunen en het streven van Ecolab te onderstrepen om een diverse groep leidinggevenden te cultiveren die verandering kunnen bewerkstelligen.

Met deze initiatieven streeft Ecolab ernaar om niet alleen te voldoen aan de industrienormen voor DGI, maar deze zelfs te overtreffen. Zo zorgen we ervoor dat alle medewerkers de kans krijgen om te floreren.

Verandering mogelijk maken: leidinggevenden van Ecolab delen hun kijk op DGI

Als leden van de ELC delen de volgende leidinggevenden van Ecolab hun inzichten over het belang van diversiteit, gelijkheid en inclusiviteit bij Ecolab. Ze benadrukken hoe deze waarden de bedrijfscultuur vormgeven en zinvolle verandering teweegbrengen.

 

Samenwerking voor oplossingen met impact omarmen
Chris Roberts, senior vice president, Global Safety, Health & Environment

Roberts beschouwt ELC essentiaal om diversiteit en inclusiviteit binnen Ecolab te bevorderen. Hij benadrukt het belang van een divers leiderschap in de directie om de wereldwijde strategie van de organisatie te versterken. Roberts merkt op dat de proactieve initiatieven van Ecolab, zoals actieve betrokkenheid bij het Middle Managers Symposium van ELC, de inclusiviteit vergroten en senior talent aantrekken.

"Onze prestaties zijn het resultaat van een gezamenlijke inspanning om een ​​werkomgeving te creëren waar uiteenlopende invalshoeken innovatie en succes stimuleren", zegt hij.

Deze collectieve inzet bereidt de organisatie niet alleen voor op toekomstige uitdagingen, maar opent ook de weg naar invloedrijke gesprekken op alle niveaus.

 

Diversiteit bevorderen voor transformatieve groei
Calvin Emanuel, PhD, vice president en general manager, Sustainable Growth Solutions

Emanuel benadrukt dat het omarmen van diversiteit cruciaal is voor innovatieve oplossingen bij Ecolab. Hij waardeert de leermogelijkheden die het ELC biedt, omdat het managers van Fortune 1000-bedrijven met elkaar in contact brengt en daarmee het vermogen vergroot om organisatorische uitdagingen aan te pakken.

Emanuel pleit voor open discussies over generatievermogen en erkent de rol die het ELC speelt bij het verschaffen van inzicht in financieel beheer en het opbouwen van nalatenschappen. Hij benadrukt ook de inzet van de organisatie voor beurzen, die van essentieel belang zijn voor de ontwikkeling van een sterke instroom van toekomstige leidinggevenden.

"Het is essentieel om een ​​nalatenschap te cultiveren die de volgende generatie kracht geeft", stelt hij. Hij is ervan overtuigd dat mentorschap, netwerken en ondersteuningssystemen essentieel zijn om een ​​blijvende impact te creëren.

 

Een leercultuur voor inclusieve vooruitgang bevorderen
Tiffany Atwell, executive vice president, Government Relations

Atwell benadrukt de transformatieve samenwerking tussen Ecolab en ELC en benadrukt de rol die het bedrijf speelt bij het promoten van DGI om zakelijk succes te stimuleren. Ze merkt op dat het senior management zich oprecht inzet, met name als het gaat om het ontwikkelen van zinvolle relaties en het stimuleren van deelname van werknemers aan ELC-trainingsprogramma's om de prestaties te verbeteren.

Atwell benadrukt dat dit kennispartnerschap verder gaat dan alleen een financiële investering; het belichaamt een gezamenlijke reis van leren en samen evolueren.

"Door diversiteit en inclusiviteit in onze dagelijkse werkzaamheden te integreren, creëren we een cultuur waarin iedereen kan floreren", zegt ze. "Deze erkenning van de ELC is een bewijs van het harde werk en de inzet van ons hele team."

 

De inzet van Ecolab voor diversiteit, gelijkheid en inclusie heeft een prestigieuze erkenning van de Executive Leadership Council gekregen. In het officiële persbericht leest u meer over de toekenning van de 2024 Corporate Award aan Ecolab. Voor meer inzicht in de DGI-filosofie en -initiatieven van het bedrijf kunt u de DGI-pagina op de website van Ecolab bezoeken.

Aanverwant nieuws