Commercial Pest Control for Fruit flies

Professionele bestrijding van kleine vliegen

Kleine vliegen kunnen het hele jaar door in uw bedrijfsgebouw leven. Sterker nog, volgens gegevens van Ecolab zegt 60% van de exploitanten in de foodservicesector dat ze problemen hebben met fruitvliegen of andere kleine vliegen. Genesteld op kleine, moeilijk bereikbare plaatsen zoals afwateringssystemen en drankautomaten, kunnen dit soort vliegen zich snel vermenigvuldigen tot een plaag en de aandacht trekken van gezondheidsinspecteurs. Erger nog, onderzoek heeft aangetoond dat kleine vliegen verschillende soorten door voedsel overgedragen ziekten overbrengen, waardoor ze een risico voor de voedselveiligheid vormen. Ecolab kan professionele oplossingen bieden voor het bestrijden van vliegen en uw faciliteit van kleine vliegen ontdoen.

Kleine vliegen, grote problemen

Kleine vliegen, zoals de fruitvlieg met rode ogen (Drosophila melanogaster) en met donkere ogen (Drosophila repleta), zijn productieve voortplanters en ontwikkelen zich snel. Een paar kleine vliegen kunnen in slechts een paar dagen tijd uitgroeien tot een volledige plaag. Ze kunnen de scores van de gezondheidsinspectie negatief beïnvloeden, hinderlijk worden voor klanten en personeel en zelfs bacteriën overdragen naar voedsel en oppervlakken waar voedsel wordt bereid. Kleine vliegen zijn een groot probleem geworden en er moet onmiddellijk actie worden ondernomen wanneer ze in uw faciliteit worden aangetroffen.

Ecolab's programma's voor kleine vliegen beschermen tegen een vliegjesplagen. Hierbij worden verschillende levensfasen aangepakt voor een optimaal effect. Uw programma kan het volgende omvatten:

  • Grondige inspecties om voortplantings-, voedsel- en rustplaatsen te identificeren
  • Praktische structurele en hygiënische aanbevelingen om voortplantings- en voedselplaatsen te verdelgen
  • Voortplantings- en voedselmateriaal verwijderen en/of behandelen om de reproductiecyclus te doorbreken
  • Kleine volwassen vliegen bestrijden voor onmiddellijke verlichting en om toekomstige voortplantingsactiviteiten te voorkomen
  • Rapport met aanbevelingen om een nieuwe plaag te voorkomen

Het uitgebreide ongedierteprogramma van Ecolab combineert een aanpak met expertise op locatie, datagedreven rapportering, 24/7/365 klantenondersteuning en educatieve hulpmiddelen om personeel bewust te maken van hoe ze ongedierteactiviteiten kunnen voorkomen.

Wanneer u kiest voor een samenwerking met ongediertebestrijdingsexperts van Ecolab, kunt u er zeker van zijn dat u innovatieve, op wetenschap gebaseerde oplossingen krijgt aangeboden om uw klanten en personeel alsook uw faciliteit ongediertevrij te houden.

Video's over kleine vliegen

Webinar over voedselveiligheid: kleine vliegen

Bekijk een opname van het webinar over voedselveiligheid: kleine vliegen van 2018 juni. Ecolab-ongediertebestrijdingsexperts bespreken de biologie en het gedrag van kleine vliegen, hoe u voorkomt dat kleine vliegen uw gebouw binnendringen, en Ecolab's recente onderzoek dat aantoont dat kleine (fruit-)vliegen gevaarlijke pathogenen kunnen overdragen.

Kunnen fruitvliegen pathogenen overdragen?

Het eerste onderzoek in zijn soort van Ecolab laat zien dat kleine (fruit-)vliegen, net als grote vliegen, gevaarlijke ziekteverwekkers zoals E.coli en salmonella kunnen overdragen. Een plaag van fruitvliegen kan dus rechtstreeks bijdragen aan verschillende soorten door voedsel overgedragen ziekten.

Kleine vliegen creëren grote problemen

Laat hun formaat u niet voor de gek houden. Kleine vliegen kunnen grote problemen voor bedrijven creëren. Dit soort vliegen kan duiden op een hygiënisch of structureel probleem. Bekijk deze korte video over het belang van samenwerking met de experts van Ecolab om kleine vliegen in uw bedrijf te bestrijden.

De strijd aangaan met kleine vliegen

Bekijk deze educatieve video over hoe u de beste hygiënische en structurele problemen aanpakt die bijdragen aan overlast van kleine vliegen.

Afvoerreiniging om kleine vliegen te voorkomen

Voorkom dat vliegen zich voortplanten en voeden in uw afvoerleidingen. Volg deze stappen voor het reinigen van uw afvoer om de omstandigheden waarin ze gedijen te beteugelen.

Artikelen over kleine vliegen

Fruit fly.
Feiten over kleine vliegen

Afhankelijk van het type vliegen dat aanwezig is, kunnen er verschillende acties nodig zijn voor behandeling en eliminatie. Inzicht in enkele van de meest voorkomende soorten kleine vliegen en hun favoriete broedplaatsen kan helpen bij het voorkomen van vliegen in uw faciliteit.

Fruit flies on an orange.
Kleine vliegen en voedselveiligheid

Hoewel de fruitvlieg (ook wel bekend als een kleine vlieg) van oudsher wordt beschouwd als een hinderlijke plaag, blijkt uit recent onderzoek dat kleine vliegen voedsel verontreinigen met bacteriën die worden meegevoerd van onhygiënische oppervlakken (zoals afval, afvoeren, dweilen enz.).

People out to eat sitting around a table.
Kleine vliegen en de klantenervaring

U geniet van een maaltijd met vrienden in een restaurant en ziet een fruitvlieg voor u zoemen. U ervaart dit waarschijnlijk als hinderlijk, maar wist u dat het ook een teken is van hygiënische problemen in het restaurant?

Small flies on fruit.
Bestrijding en preventie van vliegen

Er zijn veel eenvoudige acties die een groot verschil kunnen maken om een fruitvliegplaag te voorkomen. 

Ons ongediertebestrijdingsaanbod

Lees meer over ons aanbod voor ongediertebestrijding

No related pest elimination offerings were found.