1. Home
  2. Ongedierte in de kijker: muggen | Ecolab
Ongedierte in de kijker: mug

Ongedierte in de kijker: muggen

Eén enkele steek van een mug kan veel schade aanrichten. Ze zijn niet alleen irriterend en jeukerig, ze kunnen ook ziekten veroorzaken zoals malaria, zika, encefalitis, gele koorts en knokkelkoorts. Muggen vormen een risico dat je niet kunt nemen. Muggen kunnen uw merk beschadigen en de klanttevredenheid verminderen.

Vraag het aan de ongedierte-expert

Moet ik een paringsonderbrekingsprogramma voor mijn voorziening overwegen?

Paringsverstoring is een plaagbestrijdingstechniek die bedoeld is om bepaalde insecten te bestrijden door middel van kunstmatige prikkels die de mannetjes in verwarring brengen, de balts verstoren, paring voorkomen en zo de voortplantingscyclus blokkeren. Het is in de eerste plaats bedoeld als een tactiek om de plaagdierpopulaties laag te houden. Het eerste jaar van de verstoring van de paring, kan er nog fumigatie of verneveling nodig zijn om de plaagdierpopulaties terug te brengen tot een niveau dat dan door feromonen alleen kan worden gehandhaafd.

Organische installaties die geen chemicaliën mogen gebruiken, of die chemische toepassingen tot een minimum willen beperken, moeten een paringsonderbrekingsprogramma overwegen. Als uw plaagdierpopulatie uw drempelwaarden overschrijdt, moet u met uw plaagbestrijdingsorganisatie een paringsverstoringsprogramma bespreken.

Fun facts about Mosquitoes

Meer bronnen

Different types of Mosquitoes
Veelvoorkomende muggensoorten
Met meer dan 3.000 soorten kan het moeilijk zijn om te weten met welk type mug u te maken heeft.
Protecting against Mosquito Bites
Hoe u zich tegen muggen beschermt
Of muggen nu bovenaan de lijst van invasieve plagen staan of niet, ze moeten een punt van zorg zijn. 
Webinar over het zikavirus
Ontdek de nieuwste feiten over het zikavirus, de biologie en het gedrag van de muggen en strategieën om risico's te verminderen en zo uw medewerkers, klanten en gasten veilig en gezond te houden.