Producent van graanproducten pakt meeltorren aan en vermindert klachten van klanten

A flour beetle.

De situatie

Een grote fabriek waar graanproducten worden geproduceerd en verpakt had het hele jaar door last van meeltorplagen. Vooral in de warme zomermaanden was de overlast het grootst en in die periode namen ook de klachten van klanten toe. Hun voormalige ongediertebedstrijdingsbedrijf voerde jaarlijks fumigaties uit om de torren onder controle te houden. Dit kostte hun $ 50.000 per jaar en de fabriek moest daardoor een aantal dagen sluiten.

Door het proactieve Stored Product Pest-programma te implementeren, wist het bedrijf de klachten van klanten met 30% te verlagen.

Line graph icon.

De oplossingen

De fabriek werkte samen met Ecolab aan de ontwikkeling van een proactieve oplossing voor de meeltorrenplaag. De oplossing bestond uit:

  • feromoonmonitoring;
  • het vaststellen van grenzen;
  • het bijhouden van trends;
  • het invoeren van meer hygiëneprocedures;
  • het ontwikkelen van escalatieplannen.

Van een maandelijkse ongedierteservice stapten ze over op een wekelijkse dienst, waardoor Ecolab de bron van de ongedierteactiviteit precies kon vaststellen. Als er grenzen werden overschreden, dan behandelde het Ecolab-team de kieren en scheuren in het gebied. Deze behandeling duurde 3 uur en werd uitgevoerd op zondagen als er niet werd gewerkt in de fabriek.

Reduced customer complaints by 30%.

De resultaten

Klachten van klanten verlaagd met 30%

Door het proactieve Stored Product Pest-programma te implementeren, wist het bedrijf de klachten van klanten met 30% te verlagen. Het lukte het bedrijf de ongedierteactiviteit te beperken en ook werden de fumigatieprocedures overbodig. Sinds het programma werd ingevoerd, heeft er geen structurele fumigatie meer plaatsgevonden in de fabriek. De graanproductenfabriek kon verbeterde hygiëneprocedures rechtvaardigen door een nieuwe Sanitation Manager aan te nemen. Deze werd bekostigd door het geld dat werd bespaard door het niet langer uitvoeren van fumigaties.

Ongediertebestrijding

Gerelateerde verhalen

Bezoekers die dit verhaal hebben gelezen, bekeken ook:

Dit is een carrousel. Gebruik de knoppen Volgende en Vorige om er doorheen te navigeren of spring naar een dia via de diastippen.