Proactieve ongediertebestrijding
helpt pastafabriek flink te besparen

Solution Stories
beetleiconblue

DE SITUATIE

Een particuliere pastafabriek in de VS voerde jaarlijks structurele fumigaties uit om de populatie kleine meeltorren en spekkevers te bestrijden die de fabriek binnendrongen. De kosten van deze fumigatieprocedures kwamen neer op circa $ 190.000 per jaar. Bovendien moest de fabriek na de fumigatiebehandeling een week sluiten, wat bijdroeg aan de kosten. Ze moesten de kosten verlagen zonder dat hun reputatie beschadigd zou raken.

Het lukte Ecolab en het bedrijf het ongedierte terug te dringen en elk jaar meer dan $ 86K te besparen.

pesteliminationservicerepicon

DE OPLOSSING

Gezamenlijk implementeerden Ecolab en de klant een progractief programma tegen kruipend ongedierte. Het programma bestond uit:

  • het installeren van meer dan 300 monitoren om de bron van de plaag te bepalen;
  • het verstrekken van aanbevelingen over hoe en waar goed te reinigen om ongedierte te helpen voorkomen;
  • het monitoren van ongedierteactiviteitsgrenzen om dit ongedierte beheersbaar te houden;
  • het uitvoeren van regelmatige restbehandelingen om activiteit te voorkomen.

Naast het standaardprogramma werd jaarlijks een ongediertebestrijdingstraining georganiseerd voor de kwaliteitsmanager en de fabrieksmedewerkers om ongedierteactiviteit te voorkomen. De training liet zien wat het belang is van preventietaktieken zoals goede hygiëneprocedures, het corrigeren van structurele problemen die kunnen zorgen dat ongedierte binnenkomt en -blijft; en het vaststellen van operationele inefficiënties, zoals het ontbreken van een goede productrotatie.

Saved$86kAnnually

DE RESULTATEN

Door het proactieve ongediertebestrijdingsprogramma tegen kruipende insecten te implementeren wisten Ecolab en het bedrijf de ongedierteactiviteit sterk te verminderen en waren de structurele fumigatieprocedures niet langer nodig. Het bedrijf ontvangt minder klachten van klanten en de fabriek heeft meer dan $ 86K per jaar kunnen besparen.

Bekijk alle verhalenOngediertebestrijding

Gerelateerde verhalen

Bezoekers die dit verhaal hebben gelezen, bekeken ook: