Proactieve ongediertebestrijding
vermindert het aantal muggen met 80%

Mosquito image

DE SITUATIE

Het zikavirus en andere virussen hebben zich over de hele wereld verspreid. Hierdoor zijn muggen meer dan alleen hinderlijk geworden voor resorthotels. Veel hotels ervaren een hoog aantal klachten van gasten en toegenomen annuleringen in hun hotel. Deze zijn toe te schrijven aan de verhoogde media-aandacht rond het zikavirus en de mogelijke gezondheidsproblemen die het met zich meebrengt. Een resort in Rio de Janeiro zocht een meer proactieve, milieuvriendelijke oplossing om de muggenpopulatie te beheersen dan de traditionele methode van begassen. Door een proactief programma te implementeren, hoopten ze de muggenpopulatie alsook de klachten van gasten en dalende reserveringen terug te dringen.

Ecolab helpt de muggenpopulatie terug te dringen en het risico op besmetting met het zikavirus te beperken.

DE OPLOSSING

Ecolab en de klant hebben samen een meer proactieve aanpak geïmplementeerd om de muggenpopulatie terug te dringen en het risico dat hotelgasten door muggen worden gestoken te minimaliseren. 

Het uitgebreide programma omvatte een veelzijdige aanpak die zowel de potentiële broedplaatsen als de rustlocaties van de volwassen muggen aanpakte.

Het programma bestond uit:

  • het uitvoeren van een uitgebreide risicobeoordeling van het hotel om bestaande en potentiële broedplaatsen en schuilplaatsen van muggen te identificeren;
  • het behandelen en controleren van de broedplaatsen met milieuvriendelijke producten om bestaande larven te elimineren en toekomstige larvenontwikkeling te voorkomen;
  • het behandelen van schuilplaatsen met residuen op waterbasis op zowel de gebouwen als over het hele terrein;
  • het installeren van monitoringvallen om gastzoekende volwassenen te onderscheppen;
  • het geven van permanente training aan het resortpersoneel met aanvullende manieren om het risico op muggenbeten te minimaliseren.

DE RESULTATEN

Slechts zes weken na introductie van het programma meldde het resort een afname van 90% in klachten van gasten. Daarnaast registreerde Ecolab een vermindering van 80% van het aantal muggen - gemeten via muggen gevangen in de vallen. Leidinggevenden in het resort waren zeer tevreden met de resultaten die werden bereikt door het proactieve muggenprogramma van Ecolab te implementeren.

Bekijk alle verhalen

Gerelateerde verhalen

Bezoekers die dit verhaal hebben gelezen, bekeken ook: