1. Home
  2. Voordelen van de outside-in-aanpak
Image of the outside-in approach.

Voordelen van de outside-in-aanpak

Het implementeren van een uitgebreid programma op basis van een outside-in-aanpak kan uw inspanningen voor het voorkomen van grote vliegen in uw gebouw aanzienlijk verbeteren.

Voordelen van de outside-in-aanpak

Het implementeren van een uitgebreid programma op basis van een outside-in-aanpak kan uw inspanningen voor het voorkomen van grote vliegen in uw gebouw aanzienlijk verbeteren. Onder de categorie grote vliegen vallen onder andere huisvliegen, bromvliegen en vleesvliegen. Een outside-in-aanpak richt zich op het achterhalen van de hoofdoorzaak waarom grote vliegen actief zijn en het oplossen van problemen voordat vliegen binnen geraken. Deze aanpak vereist een goede samenwerking tussen u en uw ongediertebestrijdingsbedrijf. Er zijn drie aandachtsgebieden die van buiten naar binnen werken:

De druk van vliegen buiten verminderen. Een goede hygiëne buiten is van groot belang om het aantal vliegen te verminderen. Gerichte aanpak van buitenoppervlakken en het gebruik van Ecolab-vliegenstations op plaatsen waar grote vliegen samenkomen (zoals in vuilnisruimtes) zal het aantal vliegen in de buurt van ingangen helpen verminderen, waardoor de druk van grote vliegen afneemt.

De toegangsmogelijkheden minimaliseren. Openstaande deuren zijn de primaire route voor grote vliegen om uw voorziening binnen te komen. Manieren vinden om de deur zo kort mogelijk open te laten staan, is essentieel, maar vaak is er geen keuze. In zones met een hoge buitendruk en waar de deuren herhaaldelijk worden geopend, kan men opteren voor andere opties, zoals vestibules, luchtgordijnen, kunststofstrips enz.

Activiteit binnen elimineren. Als grote vliegen binnen kunnen in de voorziening, kunt u het beste zoeken naar betere manieren om 'de druk buiten te verminderen' en 'de toegangsmogelijkheden te minimaliseren'. Vliegen doden die binnen zitten, is de minst doeltreffende manier om een probleem met grote vliegen aan te pakken. Maar een verhoogde vliegactiviteit binnen kan wel worden aangepakt door insectenlichtvallen te installeren en rustplaatsen voor vliegen gericht te behandelen. Indien u een goede relatie hebt met uw ongediertebestrijder, kan met behulp van de outside-in-aanpak een doeltreffend plan tegen vliegen worden opgemaakt.

 

 

Meer bronnen

Image of a house fly.
Feiten over grote vliegen ('huisvliegen')

Onder de categorie grote vliegen vallen onder andere huisvliegen, bromvliegen en vleesvliegen. Met inzicht in de biologie en het gedrag van deze veel voorkomende soorten grote vliegen, kan men vliegen in uw gebouw voorkomen.

Fly on toast.
Grote vliegen en voedselveiligheid

Grote vliegen, zoals huisvliegen, bromvliegen en vleesvliegen worden in het Engels ook wel 'filth flies' genoemd. Dit omdat ze zich voortplanten in vuil zoals mest, menselijke uitwerpselen, afvalcontainers, vuilnis en rottende vegetatie, waardoor een risico voor de voedselveiligheid ontstaat.

Man cleaning and sanitizing a table.
Problemen met grote vliegen voorkomen

Om uw bedrijf te beschermen tegen het gezondheidsrisico van grote vliegen, zoals huisvliegen en bromvliegen, kunt u samen met uw ongediertebestrijder stappen ondernemen om de risico's voor voedselveiligheid tot een minimum te beperken.