De gevaren van kakkerlakken voor restaurants en voedselveiligheid

Dangers of Cockroaches on Food

Eén enkele kakkerlak zien, kan betekenen dat er een plaag is. Maar als het te druk wordt in hun schuilplaats, vertonen ze zich noodgedwongen overdag, vaak op zoek naar voedsel. 

Als u een restaurant of bedrijf in levensmiddelen heeft, kan kakkerlakbestrijding het winstrisico beperken.


​​​​​​​Waarom en hoe kakkerlakken de voedselveiligheid kunnen beïnvloeden

Hoewel kakkerlakken zich het liefst schuilhouden, moeten ze ook eten. Ze gaan op pad als het stil is om voedsel en water te zoeken. Ze zijn niet bijzonder kieskeurig in hun voedselvoorkeuren en voeden zich met afval, verwerkt voedsel en zelfs zeep en lijm om te overleven. Ze lopen over vloeren en door afval op zoek naar voedsel en kruipen vervolgens over oppervlakken en apparatuur voor het bereiden van voedsel.


De impact van kakkerlakken op restaurants en foodservice-faciliteiten

Vanwege de mogelijkheid van voedselbesmetting kunnen kakkerlakken aanzienlijke gevolgen hebben voor restaurants en foodservice-faciliteiten. Kakkerlakken verspreiden gevaarlijke ziekten, zoals E. coli, Salmonella en dysenterie. Eén enkele kakkerlak kan een ernstige overtreding zijn en voor gezondheidsinspecteurs een reden om een restaurant te sluiten. Het verlies aan omzet, klantloyaliteit en schade aan uw merk kan onherstelbaar zijn, maar er zijn stappen die u kunt nemen om kakkerlakken te voorkomen.

Inspecting


Klaar om van kakkerlakken af te komen?

Vraag een ongedierte-inspectie aan

Gerelateerde artikelen