Volksgezondheidsexperts

Van de laboratoria waar we opkomende ziekteverwekkers bestuderen tot de restaurants, hotels en ziekenhuizen waar we eten, verblijven, werken en genezen, brengt Ecolab allesomvattende, op wetenschap gebaseerde oplossingen om een goede hygiëne in de activiteiten van zijn klanten te bevorderen en de verspreiding van ziekten te helpen voorkomen.


Infectiepreventie

Om de verspreiding van infecties in de gezondheidszorg te voorkomen en steriele omgevingen voor farmaceutische productieprocessen te creëren, zijn wetenschappelijke expertise inzake desinfectie en totale decontaminatieoplossingen nodig en moet de nadruk op proces-, opleidings- en nalevingsmetingen gelegd worden.

Infection prevention specialist and infection control consultant Linda Homan

Linda Homan is senior manager Klinische Zaken bij Ecolab. In haar rol is Homan verantwoordelijk voor toegepast klinisch onderzoek, de ontwikkeling van klinische en educatieve oplossingen en de integratie van klinische goede praktijkvoorbeelden in het hele gezondheidszorgaanbod. Homan is gediplomeerd verpleegster, heeft een getuigschrift infectiebestrijding en is al meer dan 25 jaar actief op het gebied van infectiepreventie en -bestrijding.

Tijdens haar loopbaan bij Ecolab heeft Homan inzicht verschaft in en leiding gegeven aan de belangrijkste, bedrijfsbrede initiatieven van Ecolab op het gebied van volksgezondheid, waaronder de lancering van het Ecolab Science Certified-programma.

Homan is gediplomeerd verpleegster, heeft een getuigschrift infectiebestrijding en is al meer dan 25 jaar actief op het gebied van infectiepreventie en -bestrijding.

Validation manager Don Singer

Don Singer is een validatiemanager voor de Life Sciences-activiteiten van Ecolab. In zijn functie houdt hij toezicht op de biofarmacie, farmacie, cel- en gentherapie en medische hulpmiddelen, met technische expertise op het gebied van microbiologie en kwaliteitsverbetering.

Singer heeft meer dan 40 jaar ervaring in onderzoek, kwaliteitscontrole en -borging. Hij is sinds 2000 lid van het USP Microbiology Committee of Experts en is momenteel voorzitter van dit comité. Daarnaast is Singer lid van het European Pharmacopeia Group 1 Microbiology Committee.

Singer heeft talrijke technische artikelen geschreven en is co-auteur van technische rapporten voor PDA. Hij spreekt geregeld op evenementen binnen de sector en hij is lector aan de University of Maryland Baltimore County. Don is een ASQ Fellow en een actieve deelnemer aan farmaceutisch gerichte groepen in ASQ, ASTM en PMEDG.

Singer behaalde een bachelor in de biologie aan de Boston University en een master in de microbiologie aan de University of Dayton.

Global technical consultant and bio-decontamination solutions specialist Chris Berridge

Chris Berridge is een wereldwijd technisch adviseur voor de Life Sciences-activiteiten van Ecolab. In zijn functie is Berridge de specialist inzake biodecontaminatie in het Ecolab-team van Global Technical Consultants. Hij is er een technisch expert op het gebied van Bioquell-technologie voor biodecontaminatie met waterstofperoxidedamp van Ecolab. Hij is ook deskundige op het vlak van de biodecontaminatieproducten en -diensten van Ecolab en hun toepassingen in de biowetenschappen en gezondheidszorg.

Berridge heeft meer dan acht jaar ervaring met de ontwikkeling van oplossingen voor biodecontaminatie, waaronder de Bioquell-technologie van Ecolab. Hij heeft ook ervaring met het werken in geclassificeerde cleanrooms voor farmaceutische productie en in bioveiligheidslaboratoria en biomedische faciliteiten.

Berridge behaalde een bachelor in de biomedische wetenschappen met onderscheiding aan de University of Kent.

Research, Development & Engineering senior vice president and infection prevention specialist Dr. Andy Cooper

Andy Cooper is senior vice president van Research, Development & Engineering (RD&E) voor de Global Institutional and Specialty-groepen van Ecolab, die een breed scala aan klanten bedienen, waaronder hotels, restaurants, instellingen voor langdurige zorg, scholen, commerciële gebouwen en kruideniersmarkten.

In deze rol leidt Dr. Cooper teams om innovatieportfolio's te ontwikkelen en nieuwe oplossingen te commercialiseren die meerwaarde creëren voor klanten en tegelijk de activiteiten van Ecolab duurzaam doen groeien.

Dr. Cooper trad in 1998 in dienst bij Ecolab en was verantwoordelijk voor diverse innovatie- en klantondersteuningsteams binnen de bedrijfsgroepen technologie, industrie, gezondheidszorg, biowetenschappen en instellingen van Ecolab. Hij staat in de Ecolab Inventors Hall of Fame en haalt zijn energie uit het zien van nieuwe producten.

Dr. Cooper behaalde een master en een doctoraat in de microbiologie aan de University of Illinois in Urbana-Champaign.

Microbiologist and infection control consultant Ellie Wishart

Ellie Wishart is microbiologe en consultant infectiebeheersing bij Ecolab. In haar functie is Wishart verantwoordelijk voor de verzameling van wetenschappelijke gegevens, bewijsmateriaal uit de praktijk en klinische praktijken die de programma's van Ecolab ondersteunen. Ze werkt aan de verbetering van onderwijs, praktische kennis en goede praktijkvoorbeelden op het gebied van infectiepreventie.

Wishart heeft een diploma microbiologie van University College in Dublin, Ierland.

RD&E vice president and public health consultant Dr. John Hanlin

Dr. John Hanlin, vice president, Research, Development and Engineering (RD&E) voor voedselveiligheid, ondersteunt de afdeling Global Food & Beverage van Ecolab. Hij ondersteunt de platformen voor voedselveiligheid van de afdeling en werkt nauw samen met de klanten en accountteams van Ecolab als consultant op het gebied van volksgezondheid. Zijn deskundigheid op het gebied van goede productiemethoden qua voedselveiligheid en volksgezondheid vormt de basis van hoe de afdeling en het hele bedrijf kijken naar 's werelds grootste uitdagingen op het gebied van infectieziekten.

Hij houdt zich vooral bezig met ziekteverwekkers in voedsel en water, waaronder salmonella, listeria en de bacterie die legionella veroorzaakt. Dr. Hanlin is nauw betrokken bij invloedrijke stakeholders op het gebied van voedselveiligheid buiten het bedrijf. Hij heeft sterke relaties opgebouwd met overheidsinstanties, academische partners en sectorspecifieke organisaties.

Tijdens zijn periode bij Ecolab heeft Dr. Hanlin

  • het wereldwijde platform voor volksgezondheid van Ecolab gelanceerd.
  • ervoor gezorgd dat Nalco Water door het Amerikaanse CDC als publiek-private partner erkend werd.
  • meer dan 200 presentaties over voedselveiligheid en volksgezondheid gegeven voor klanten en de sector.
  • artikelen over voedselveiligheid, sanitaire praktijken, legionella en andere ziekteverwekkers in water gepubliceerd.

Dr. Hanlin is lid van de International Association for Food Protection.

Dr. Hanlin behaalde een bachelor in biologie en microbiologie aan de University of Edinburgh in Schotland, een MBA aan de Temple University en een Ph.D. in biologie en microbiologie aan de Syracuse University.

Volksgezondheid en handhygiëne

Als de COVID-19-pandemie ons iets heeft geleerd, dan is het wel dat volksgezondheid en handhygiëne belangrijk zijn. Het is een zichtbare oplossing die gasten bij het inchecken in een hotel of bij een dinerreservering verwachten te zien. En goede hygiënepraktijken en een hygiënecultuur helpen teams om gezond te blijven tijdens het griepseizoen en voorkomen het risico op blootstelling aan ziektekiemen in elke omgeving.

Director and public health specialist Dr. Elaine Black

Dr. Elaine Black is directeur voedselveiligheid en volksgezondheid bij Ecolab. Dr. Black is specialist op het gebied van de volksgezondheid en microbioloog. Ze leidt momenteel programma- en beleidsinitiatieven op het gebied van voedselveiligheid en volksgezondheid, waaronder externe betrokkenheid bij belangrijke klanten en beroepsorganisaties.

Dr. Black was vroeger directeur Agency Relations voor het Regulatory-team van Ecolab en daar heeft ze nauw samengewerkt met de Amerikaanse Environmental Protection Agency aan wetenschappelijk onderbouwde beleidsvorming op het gebied van desinfectiemethodologie, voedselveiligheid, biofilm, legionella en C. difficile.

Dr. Black behaalde een bachelor in de voedingswetenschappen en een Ph.D. in de voedselmicrobiologie aan het University College Cork in Ierland.