1. Home
  2. Artikelenbibliotheek over ongedierte

Mieren

ants, ant hills, ant nests, nests, hill
Ongediertetip: mierennesten vinden

Een belangrijke factor bij het bestrijden van mieren in uw gebouw, is weten hoe u een mierennest kunt vinden en begrijpen waardoor de mieren in de eerste plaats aangetrokken werden.

ants, black
Mieren: complex, maar beheersbaar ongedierte

Met meer dan 12.400 soorten mieren in de wereld lijkt het beheersen van mieren een complexe zaak. Door mierengedrag te begrijpen, kunt u mieren gemakkelijk bestrijden.

ants, types of ants, sizes of ants
Veelvoorkomende mierensoorten

Mieren kunnen ernstige problemen veroorzaken voor uw bedrijf. Gebruik deze handleiding om veelvoorkomende mierensoorten te identificeren, zodat u met een gerust hart een ongediertevrij gebouw kunt hebben.

Bed-ongedierte

Housekeeper inspecting for bed bugs.
Professionele bestrijding van bedwantsen
Bed-ongedierte wordt over de hele wereld aangetroffen en komt zelfs voor in de meest exclusieve hotels, resorts, voorzieningen voor langetermijnzorg, cruiseschepen en andere plaatsen waar mensen samenkomen. Deze kleine, nachtelijke insecten, die zich voeden met bloed, kunnen uw merk en uw reputatie schaden, met een dure vervanging van de inventaris tot gevolg, of erger. Vertrouw op de experts van Ecolab om uw voorzieningen te inspecteren en te behandelen tegen bed-ongedierte.

Kakkerlakken

Dangers of Cockroaches on Food
De gevaren van kakkerlakken

Ontdek hoe kakkerlakken de voedselveiligheid kunnen beïnvloeden.

How cockroaches spread disease
Ziekten verspreid door kakkerlakken

Ze dragen ziekten over en kunnen gemakkelijk voedsel en voedselverwerkingsoppervlakken besmetten.

Een veelvoorkomende soort kakkerlak
Soorten kakkerlakken

Lees meer over veelvoorkomende kakkerlakkensoorten die het vaakst voorkomen in commerciële keukens en voedselverwerkingsfaciliteiten.

Grote vliegen

Image of a house fly.
Feiten over grote vliegen ('huisvliegen')
Onder de categorie grote vliegen vallen onder andere huisvliegen, bromvliegen en vleesvliegen. Met inzicht in de biologie en het gedrag van deze veel voorkomende soorten grote vliegen, kan men vliegen in uw gebouw voorkomen.
Fly on toast.
Grote vliegen en voedselveiligheid
Grote vliegen, zoals huisvliegen, bromvliegen en vleesvliegen worden in het Engels ook wel 'filth flies' genoemd. Dit omdat ze zich voortplanten in vuil zoals mest, menselijke uitwerpselen, afvalcontainers, vuilnis en rottende vegetatie, waardoor een risico voor de voedselveiligheid ontstaat.
Man cleaning and sanitizing a table.
Problemen met grote vliegen voorkomen

Om uw bedrijf te beschermen tegen het gezondheidsrisico van grote vliegen, zoals huisvliegen en bromvliegen, kunt u samen met uw ongediertebestrijder stappen ondernemen om de risico's voor voedselveiligheid tot een minimum te beperken.

Image of the outside-in approach.
Voordelen van de outside-in-aanpak

Het implementeren van een uitgebreid programma op basis van een outside-in-aanpak kan uw inspanningen voor het voorkomen van grote vliegen in uw gebouw aanzienlijk verbeteren.

Kleine vliegen

Fruit fly.
Feiten over kleine vliegen

Afhankelijk van het type vliegen dat aanwezig is, kunnen er verschillende acties nodig zijn voor behandeling en eliminatie. Inzicht in enkele van de meest voorkomende soorten kleine vliegen en hun favoriete broedplaatsen kan helpen bij het voorkomen van vliegen in uw faciliteit.

Fruit flies on an orange.
Kleine vliegen en voedselveiligheid

Hoewel de fruitvlieg (ook wel bekend als een kleine vlieg) van oudsher wordt beschouwd als een hinderlijke plaag, blijkt uit recent onderzoek dat kleine vliegen voedsel verontreinigen met bacteriën die worden meegevoerd van onhygiënische oppervlakken (zoals afval, afvoeren, dweilen enz.).

Small flies on fruit.
Bestrijding en preventie van vliegen

Er zijn veel eenvoudige acties die een groot verschil kunnen maken om een fruitvliegplaag te voorkomen.

Knaagdieren

BESCHERMING TEGEN KNAAGDIEREN: DE WETENSCHAP ACHTER KNAAGDIERBESTRIJDING
Knaagdierbescherming: de wetenschap achter knaagdierbeheersing

Een succesvol draaiboek voor knaagdierbestrijding en voedselveiligheid.

Het gevaar van knaagdieren voor de voedselveiligheid
Voedselveiligheid 101: winterleveringen inspecteren op knaagdieren 
Of uw voedselfaciliteit nu in het ijskoude noorden of warme zuiden ligt, wintermaanden betekenen kouder weer dat het gedrag van knaagdieren aanzienlijk kan beïnvloeden.
Medewerkers voorlichten over het voorkómen van knaagdieren
Werknemers, de eerste verdediging tegen knaagdieren
Knaagdieren kunnen zich zeer snel voortplanten en worden overdag of wanneer er druk wordt gewerkt zelden gezien. Hierdoor kan een plaag zich snel ontwikkelen en moeten uw werknemers weten hoe ze snel kunnen ingrijpen.

Onze ongediertebestrijding